Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOVCI SE ZOVU SVAKI DAN

U Zagrebu nikada nije bilo više divljih svinja, građani uznemireni: 'Bojim se izaći iz kuće'

Buzet: Divlje svinje u potrazi za hranom
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
20.06.2022.
u 22:37

Iz Grada Zagreba su potvrdili da će predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza primiti na sastanak

U Zagrebu je sve više divljih svinja, a one se okupljaju pa u grupama hodaju po gradu. Građani primjećuju da ih nikada nije bilo više nego sada, a kod nekih izazivaju i strah. 

- Bojim se izaći iz kuće jer ne znam u mraku gdje bi naišla na svinju - rekla je za Novu TV žena koja je vidjela kako je cijeli čopor divljih svinja prelazio preko semafora. 

Divlje svinje, također, uništavaju cvijeće, voće i povrće pa se sve više građana obraća Hrvatskom lovačkom savezu. Zbog toga što ih ljudi zovu na dnevnoj bazi, zatražili su hitan sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor rekao je da je to zato, da se ne nađemo u situaciji da "moramo objašnjavati zašto divlje svinje hodaju danas su uz Medvednicu, Mikuliće, Maksimir, a sutra možda na Zrinjevcu".

"Tko će onda biti kriv?", pita se Budor dodajući kako se vjeruje da u gradu postoje legla divljih svinja.

Iz Grada Zagreba su potvrdili da će predstavnike Hrvatskog lovačkog saveza primiti na sastanak. Ističu da se donesen Program zaštite divljači uspješno provodi, no lovci se ne slažu. 

Miljenko Kruc iz Lovačkog saveza Grada Zagreba ističe da nije zabilježen napad na čovjeka. No, na kućne ljubimce jest. Oni su i prijenosnici virusa afričke svinjske kuge na domaće svinje, no u Hrvatskoj nije zabilježen niti jedan slučaj.

VIDEO Stanovnici Neuma ogorčeni: 'Turisti na plaži koriste šampone, to je katastrofa! Ubijaju nam more'

Ključne riječi

Komentara 26

TO
TORQUEMADA
23:01 20.06.2022.

Nije to nikakvo čudo, s obzirom na to koliko smeća je po gradskim ulicama. Europski gradovi već dugo imaju taj problem, a životinje se općenito ponašaju sve više oportunistički, odustajući od uvriježenih načina hranjenja i približavaju se kontejnerima i deponijima. Da je odvoz otpada inteligentnije organiziran, vjerojatno bi i dalje svinjčad bila po okolnim šumama. Ovako stvarno postoje rizici napada na ljude, osobito ženki koje prate mladunčad.

Avatar razbojnik404
razbojnik404
23:23 20.06.2022.

Istina. U Zagrebu nikada nije bilo toliko divljih svinja.

Avatar whitesox
whitesox
23:26 20.06.2022.

Kuda idu divlje svinje? Na smeće naravno! Idući su vam medeki e oni baš ne volje levičare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije