Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

U Zagrebu kvadrat stana skuplji 2, a kuće jeftiniji 6 eura

13.05.2020.
u 19:56

Najam stanova po traženim se cijenama vraća na razine koje su vrijedile prije uvođenja karantene, što je prilično skupo

Popuštanjem karantene dinamičnije je i na tržištu nekretnina, posebno u glavnom gradu, gdje je potres izbacio iz upotrebe na desetke tisuća poslovnih i stambenih jedinica. Država tek priprema modele za sanaciju objekata, no daleko od očiju javnosti na terenu se događa svašta. Vlasnicima oštećenih nekretnina u centru grada svako malo kucaju na vrata potencijalni kupci koji za kvadrat prostora nude nekoliko stotina eura, mnogi sada bruse zube i kuju planove na tuđoj muci.

Hoće li se uništeni prostori obnavljati, hoće li na mjestima problematičnih zgrada nicati novogradnja, tko će sve na tome zaraditi, a tko izgubiti, odgonetat će se godinama. Potres je, na žalost, opet otvorio prostor za veliki lov u mutnom u čemu su mnogi ispekli zanat. Kad je riječ o prodaji nekretnina, trenutačna je situacija u Zagrebu takva da ljudi čekaju u kom će smjeru otići klatno, kupci se nadaju padu vrijednosti nekretnina, prodavatelji zadržavanju dosadašnjih cijena. Peđa Kovačević, suvlasnik jedne agencije, kaže da to u stvarnosti izgleda tako da vlasnik oštećene nekretnine u centru Zagreba traži 120 tisuća eura, kupac mu nudi 60 tisuća i na tome sve završava.     

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Temeljni dohodak za nezaposlene Hrvatskoj preskup

- Japanci još jedini pokušavaju probiti Zemljinu koru

- Turistiški adut postaju bolnički kreveti, testovi i respiratori

- Duvnjak: Za Hrvatsku ću igrati i na Olimpijskim igrama 2021., a dalje - tko zna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije