Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme na sjeveru Hrvatske

U Zagorju se pojavila velika pijavica: 'Još nam je samo to falilo...'

Zagorski tornado
Anton Kudryashov
27.08.2021.
u 20:01

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za sutra najavljuje promjenljivo vrijeme, u unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom

Vremenske nepogode prisutne su danas diljem zemlje pa je tako, primjerice, u Splitu pala obilna kiša koja je poplavile ulice. Neprilike nisu zaobišle ni Zagorje gdje je danas u popodnevnim satima zabilježena pijavica

Na Facebook stranici "Neverin" brojne je korisnike iznenadila pojava pijavice.

"Još nam je samo to falilo...", ustvrdili su tako neki od njih. 

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za sutra najavljuje promjenljivo vrijeme, u unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom. Ponegdje će biti bili obilnijih oborina, a najmanje se kiše očekuje u Istri i na sjeverozapadu zemlje. Ujutro će u unutrašnjosti zemlje biti mjestimice magla.

Vjetar na kopnu bit će slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura i sjeverac, podno Velebita i u sjevernoj Dalmaciji s olujnim udarima, a drugdje jugo u postupnom slabljenju. Najniža temperatura zraka bit će od 8 do 13, na Jadranu između 15 i 20 °C. Najviša dnevna temperatura većinom od 15 do 20 u unutrašnjosti te od 21 do 26 °C na obali i otocima.

Ključne riječi

Komentara 25

DU
Deleted user
20:35 27.08.2021.

Ja pročitala - velika pijanica. Nekako mi logičnije (i tipičnije) za Zagorje.

Avatar BrankoPospanko
BrankoPospanko
23:54 27.08.2021.

Pijavica je ono kaj se v kleti dela kad se decki najdeju.

NA
navijeke
12:26 28.08.2021.

Radi se o trombu ili malo većem "pješčanom vragu". Nije neuobičajena pojava u Zagorju, a stari ljudi su govorili da to "coprnice tancaju". :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije