Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVNI PROCES

U Zadru počelo suđenje sedmorici mladića: Optuženi su za brutalno silovanje maloljetnice

PIXSELL
31.03.2021.
u 10:31

Predsjednica sudskog vijeća je Sandra Radanović

Na županijskom sudu u Zadru započelo je suđenje sedmorici mladića iz okolice Zadra optuženih za seksualno zlostavljanje tada djevojčice u razdoblju od kolovoza 2018. do srpnja 2019.godine.

Slučaj je podsjetimo policija otkrila u listopadu 2019. godine nakon što se maloljetnica požalila psihologinji u školi da ju je u sedam navrata zlostavljalo sedam mladića u selu iz kojeg je i sama. Potom su iz centra za socijalnu skrb obavijestili policiju. Policija je mladiće privela kod suca istrage županjskog suda u Zadru, no ovaj ih je pustio na slobodu i izrekao mjere opreza odnosno zabrane približavanja maloljetnici nakon čega su uslijedili brojni protesti diljem Hrvatske.

Tek nakon toga podsjetimo sastalo se novo sudsko vijeće i pritvorilo osumnjičene mladiće koji su zadržani u pritvoru do završetka istrage. Optužnica je podignuta 5. svibnja prošle godine podiglo pred Županijskim sudom u Zadru protiv petorice okrivljenika (2000., 2000., 2000., 2000 i 1999.) te dvojice maloljetnika (2003. i 2001.) zbog počinjenja više teških kaznenih djela protiv spolne slobode.

- Okrivljenicima se stavlja na teret počinjenje jednog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz čl. 154 st. 2. KZ/11, više teških kaznenih djela protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 1. KZ-a, više kaznenih djela bludnih radnji iz čl. 155. st. 2. KZ/11 i dva kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju iz čl. 163. st. 2. KZ/11, sve na štetu djeteta - stoji u optužnici za kaznena djela protiv mladića koji danas imaju od 18 do 22 godine. Nakon sto su optuženi došli na ročište javnost je isključena do kraja suđenja zbog zaštite osobnog života i žrtve i optuženika mlađih punoljetnika.

Predsjednica sudskog vijeća je Sandra Radanović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije