Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIVNICI NA NOGAMA

U Washingtonu više od 200 tisuća prosvjednika

Trump - prosvjedi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
20.01.2017.
u 09:43

Večer uoči inauguracije prosvjeda će biti u New Yorku, a prosvjednici najavljuju da će blokirati rutu predsjedničke parade

Već jučer diljem Sjedinjenih Država krenuli su prosvjedi protiv novoga predsjednika. Jedan od njih organizirali su i predvodili oskarovac i filmski redatelj Michael Moore, glumac Alec Baldwin koji se u posljednjih nekoliko mjeseci specijalizirao za parodiranje Donalda Trumpa, ali i newyorški gradonačelnik Bill de Blasio.

Za prosvjed su odabrali i simbolično mjesto – prostor ispred Trumpova hotela u New Yorku.

Brojne prosvjedničke grupe koje se okupljaju preko društvenih mreža najavile su masovni dolazak u Washington, a plan im je danas blokirati sigurnosne kontrolne točke na ruti predsjedničke parada i tako gledateljima onemogućiti da uđu.

No najveći prosvjed odigrat će se sutra u Washingtonu. To je “Marš žena”, a očekuje se da će se na njemu okupiti najmanje 200 tisuća sudionika. Cilj je ovoga prosvjeda upozoriti na sve prijetnje, ponižavanja i uskraćivanja prava ženama, o čemu je još u predizbornoj kampanji govorio Donald Trump.

Kampanja NoFacistUSA djeluje od početka siječnja, a ovih je dna preko cijele stranice New York Timesa objavila oglas u kojem Amerikance poziva da zaustave Trumpa i njegov nadolazeći profašistički režim prije nego što bude prekasno.

>> Trump će prisegnuti pred 700 do 900 tisuća ljudi, a svečanost će koštati 200 milijuna dolara

Komentara 4

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
10:22 20.01.2017.

Trumpa ce dvolicnost skupo kostati. Tko prati Trumpovu kampanju i obrcanje saznat ce o cemu je stvar. EU i NATO su povezani sa Americkom vanskom politikom kojoj polako dolazi krajuzbog svjetske situacije . Drugo Trump ce uvidjeti da sa Kinomnom se nemoze manipulirati nego samo ju treba uzet za primjer na koji se nacin vodi vanjska politika i Ekonomski rast. Trece kaj se tice Tajvana i jedne Kine tu Tramp nista nemoze Kini jer Je kako znamo od pocetka te krize Cankaj Sek i Maocetung se slozio sa Cankaj Seikom da postoji samo jedna Kina pa gdje je logika Trumpa da on to moze ignorirati?. Trump se mora sam sa sobom pomiriti i jednom shvatiti da je vanjskoj politici Amerike dosao kraj a i ujedno sa tim svijet ce postati mirniji i bolji za zivot demokracije koja nije postojala za vrijeme vanjske politike Amerike. Ja mu zelim osobno puno srece samo ako bude kod rijeci a ne da preko noci mijenja misljenje. Hvala.

NA
Nadalinaaa
21:50 20.01.2017.

Da Soroš nije izgubio onu milijardu dolara, bilo bi ih više. Toliko se sakupi na splitskoj rivi, kad je kakva prigoda.

Avatar marengoo
marengoo
10:26 20.01.2017.

USA je pred velikim rasulom,kao nikada do sada a nije ni cudo kad imaju diskriminirajuci izburni zakon. Dobijes 2.500000 glasova vise i izgubis izbore. To samo u USA ima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije