Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razmimoilaženje

U Vukovaru više birača nego stanovnika

'SLAVONIJA  09.06.2011. VUKOVAR - vukovarski Vodotoranj i danas podsjeca na brojne ratne ratne  Branimir Bradaric/Vecernji list'
'Branimir Bradaric/Vecernji list'
08.07.2011.
u 19:51

Policijska provjera prije jednih izbora pokazala je da na jednoj adresi "stanuje" nekoliko desetaka srpskih obitelji.

VUKOVAR – Broj pripadnika nacionalnih manjina veći je od broja Hrvata u popisu birača grada Vukovara pa se Vukovar može pohvaliti da je bogat manjinama jer prema popisu stanovnika mogao bi imati više građana pripadnika nacionalnih manjina nego većinskoga hrvatskog naroda, rekao je na današnjoj konferenciji za medije vukovarski gradonačelnik Željko Sabo i pozvao mjerodavne državne službe da srede biračke popise jer broj Vukovaca na biračkim popisima veći je za oko 3000 od broja stanovnika.

Građani, koji su prijavljeni u Vukovaru, a ne žive u njemu, drži gradonačelnik Sabo, oštećuju i državni proračun i proračune svojih gradova i naselja kojima ne plaćaju doprinose. Uobičajeno je da uoči izbora naglo poraste broj stanovnika Vukovara jer se na popise prijavljuju oni, a riječ je uglavnom o Srbima, koji u Vukovar dolaze samo po mirovinu ili socijalnu pomoć, a žive u Srbiji.

Policijska provjera prije jednih izbora pokazala je da na jednoj adresi "stanuje" nekoliko desetaka srpskih obitelji.

Predsjednik gradskoga povjerenstva za popis birača, Darko Buljan, izjavio je da je to povjerenstvo odbilo potpisati popis birača jer su samo tri člana povjerenstva na njemu našla 23 osobe koje ne žive u Vukovaru.

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
07:45 10.07.2011.

ova provjera je bila ciljana, jer su u pitanju srbi. a kad bi sve provjerili, vidli bi mnoge zagrebačke poduzetnike kako imaju vukovarske adrese. uostalom, da je vukovar zbilja branilo ovolko branitelja, rata ne bi ni bilo... vukovar nas sisa već malo predugo. nek krenu živjeti od svojeg rada, nek na svojim plećima nose svoj teret. dosta je ostatak države davao za njih, za njihov provod, obnovu kuća koje su prodavali. ne, nisu samo srbi takvi. i naši su. samo su naši gori.

JR
Jolly Roger
06:51 11.07.2011.

Srbi koji nezive u HR cijelu godinu nego u Smrdiji nesmiju ni glasati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije