Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJEVREMENI IZBORI

U Vukovaru se slažu koalicijske liste, najavljen sporazum SDP-HNS

Željko Sabo
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
07.05.2014.
u 18:13

Sada je već izvjesno da će se Sabo još jednom kandidirati za gradonačelnika

I dok su Vukovarci u iščekivanju određivanja datuma prijevremenih izbora, do čega bi prema nekim informacijama trebalo doći na današnjoj sjednici Vlade, političke stranke slažu koalicije sa kojima će se pojaviti na izborima. Tako je poslije potvrđivanja koalicije HDZ – HSP dr. Ante Starčević za petak najavljeno potpisivanje koalicijskog sporazuma između SDP-a i HNS-a. Još se ne znaju odluke SDSS-a i HDSSB-a, odnosno, izlaze li na izbore samostalno ili će i oni postati dio neke koalicije. Isto tako ne znaju se još uvijek niti kandidati za gradonačelnika.

Kada je riječ o koaliciji HDZ-HSPAS, za sada se samo znaju kadrovi stranke Ruže Tomašić. Njihov kandidat za dogradonačelnika bit će Marijan Pavliček, a za predsjednika Gradskoga vijeća Igor Gavrić. HDZ još uvijek taji ime kandidata za gradonačelnika kao i SDP, odakle stižu informacije da od  Vlade očekuju datum održavanja izbora.

Iz kruga SDP-a neslužbeno se doznaje da će i oni imati svoga kandidata za gradonačelnika. Sada je već izvjesno da će se i dosadašnji gradonačelnik Vukovara Željko Sabo još jednom kandidirati za gradonačelnika. Ostaje još uvijek nepoznato samo hoće li to biti kao kandidat SDP-a, što je malo vjerojatno nakon što je podnio ostavke na sve dužnosti u stranci, ili pak kao neovisni kandidat. Očekuje se i da će SDSS imati svoga kandidata za gradonačelnika ali ni oni ne izlaze sa konkretnim imenima.

Kao vjerojatni datum održavanja izbora spominje se 15. lipnja tako da će se sljedećih dana saznati sva imena kandidata za gradonačelnika Vukovara kao i liste za Gradsko vijeće.

>> Objektivne šanse za pobjedu: SDP samo preko Sabe može zadržati Vukovar

Komentara 3

Avatar tajar
tajar
20:19 07.05.2014.

Szabo nije svjestan da više nema što tražiti u politici. Možda će ga osvjestiti rezultati izbora, nadam se.

DO
domagoj7
07:38 09.05.2014.

Sabo se neće kandidirati. Jadno uživa u primisli da hoće, skuplja potpise i sl. ali kao dokazana kukavica neće to učiniti. Žalosno je što novinari koji su pisali panegirike još uvijek ne poznaju osobu koji su opisivali. Zna on dobro matematiku..

Avatar navijač
navijač
10:46 09.05.2014.

SDP, Sabo i njima slični nemaju više što tražiti u Hrvatskom Vukovaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije