Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spriječen na vrijeme

U Vukovaru pronađeno preko 15 kilograma marihuane

Ilustracija
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
VL
Autor
Branimir Bradarć
18.04.2018.
u 13:55

Pretpostavlja se kako je najvjerojatnije proizvedena na području Albanije ili Kosova koje slove kao najjači proizvođači marihuane

Tijekom opsežne i višednevne kriminalističke istrage policija je u Vukovaru zaplijenila više od 15 kilograma marihuane koja je bila namijenjena za prodaju. Kako je rečeno na konferenciji za novinare u PU Vukovarsko-srijemske županije droga je pronađena kod 28-godišnjeg dilera, a procjenjuje se kako njena vrijednost iznosi oko 250.000 kuna.

Po rijelima zamjenika načelnika PU Gorana Lovrića ulična redukcija droge je prioritet i ta se akcija provodi u svim gradovima u Hrvatskoj. Istakao je kako je ova akcija rezultirala i prekidanjem jednoga od lanaca snabdijevanja drogom u ovom dijelu Hrvatske.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga u PU Krešimir Hunjeta pojasnio je kako se do pronalaska ove količine droge i spoznaje gdje je ona skrivena došlo pojačanim policijskim aktivnostima te da je policija postavila zasjedu u kojoj je uhićen 28-godišnji diler. Po riječima Hunjete on je 16. travnja, oko 20 sati, pokušao uzeti manju količinu marihuane radi dalje preprodaje. Tada je uočio policiju te je pokušao pobjeći ali je sustignut i uhićen,

-Pretragom nadzirane kuće otkrivene dvije torbe s 14 paketa marihuane ukupne težine 15,130 grama. Pretražili smo još tri kuće i jedno vozilo. U utorak smo pritvorskom nadzorniku predali 28-godišnjeg Vukovarca koji je od ranije poznat policiji, no ne po kaznenim djelima za koja će se sada teretiti, rekao je Hunjeta.

Iz policije navode i kako je ovo najveća ovogodišnja zapljena marihuane u Vukovarsko-srijemskoj županiji te podsjetili kako su tijekom prošle godine, u samo četiri veće policijske akcije, zaplijenili ukupno 163 kilograma marihuane. Navode i kako je zaplijenjena marihuana u Vukovaru visoke kvalitete te da bi preprodajom na ulici njena vrijednost dostigla i dvostruko veći iznos. Pretpostavlja se kako je najvjerojatnije proizvedena na području Albanije ili Kosova koje slove kao najjači proizvođači marihuane.

Ključne riječi

Komentara 3

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije