Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još dvoje novooboljelih

U Vukovarsko - srijemskoj županiji bez sumnji na oboljele u domovima za starije

Bolnica Križine
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
10.04.2020.
u 11:51

Jučer popodne dobili smo informaciju kako 4 korisnika Centra za rehabilitaciju Mala Terezija pokazuju blaže simptome. Odmah smo organizirali uzimanje briseva. Danas  smo dobili informaciju kako su sva 4 nazala negativna, rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko – srijemske županije Kata Krešić

U Vukovarsko – srijemskoj županiji zabilježena su još 2 pozitivna slučaja na Covid – 19 tako da je ukupni broj oboljelih do sada narastao na ukupno 32. Obje pozitivne osobe su iz Vinkovaca. Komentirajući jučerašnje izjave po kojima se sumnja u ulazak virusa u Dom za starije u Vinkovce ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko – srijemske županije Kata Krešić kazala je kako oni do sada nemaju niti jednu sumnju na obolijevanje u niti jednom Domu za starije na području županije.

   

- Jučer popodne dobili smo informaciju kako 4 korisnika Centra za rehabilitaciju Mala Terezija pokazuju blaže simptome. Odmah smo organizirali uzimanje briseva. Danas  smo dobili informaciju kako su sva 4 nazala negativna, rekla je Krešić.

Još jednom pozvala je sve građane da se pridržavaju donesenih mjera jer, kako je rekla, od svakoga pojedinačno ovisi koliko će sve ovo brzo proći. Posebno je ukazala na ponašanje mladih ljudi za koje je rekla da se ne drže propisane socijalne udaljenosti i da se kreću u grupama. Pozvale je i građane da se u vrijeme Uskrsa suzdrže od čestitanja i međusobnog posjećivanja.

Video: Za kupovinu na Dolcu čeka se u kilometarskoj koloni

-U protekla 24 sata testirane su 32 osoba tako da je ukupno do sada na području županije testirano 399 osoba. U samoizolaciji na području županije nalazi se 571 osoba. I dalje imamo na COVID-19 pozitivna 3 liječnika, 2 medicinske sestre, 3 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstvenog djelatnika. Ukupno je 21 liječnika, 39 medicinske sestre, 8 drugih zdravstvenih radnika i 3 nezdravstvena djelatnika u samoizolaciji, kazala je Krešić.

Načelnik županijskog stožera Civilne zaštite Zdravko Kelić govoreći o stanju u domovima za starije kazao je kako u županiji postoje 3 doma kojima je osnivač županija i još 28 privatnih domova. Ukupno je u domovima smješteno 1212 korisnika.

-U svim domovima je pojačan nadzor. Svi na dnevnoj razini dostavljaju izvješća o stanju u svojim domovima. U domovima kojima je županija osnivač županija pokriva i troškove zaštitarske zaštite. Prema domovima smo uputili dopis u kojem tražimo da se uposlenicima i prilikom dolaska i odlaska s posla kontrolira temperatura. Na području županije djeluju i Dom za nezbrinutu djecu Svet Ana s 26 korisnika, Dom za odrasle osobe s mentalnim oštećenjima (236) i Centar za rehabilitaciju Mala Terezija (63), rekao je Kelić.

Načelnik PU Vukovarsko – srijemske Fabijan Kapular najavio je kako će tijekom uskršnjih blagdana policija i djelatnici Državnog inspektorata vršiti pojačani nadzor osoba u samoizolaciji, ugostiteljskih objekata, trgovačke centre, mjesta javnih okupljanja kao i zabranu napuštanja mjesta prebivališta ili boravišta.

-Ne očekujemo prevelik broj osoba koji bi ovoga vikenda mogli doći na područje županije iz inozemstva. Onima koji eventualno i dođu odmah nakon prelaska državne granice bit će određena mjera samoizolacije. I nad njima ćemo, kao i nad svima drugima, vršiti nadzor te obilaziti mjesta gdje žive. Tko prekrši mjeru bit će sankcioniran, rekao je Kapular.

Komentara 1

Avatar MargaretHG99
MargaretHG99
15:11 10.04.2020.

Donna, 19. w︆︅w︆︅w︆︅.︆︅k︆︅i︆︅s︆︅s︆︅t︆︅o︆︅k︆︅.︆︅c︆︅o︆︅m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije