Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASELJE KOD VINKOVACA

U Vođincima otvoren rekonsturirani dječji vrtić vrijedan 5,2 milijuna kuna

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
1/3
08.02.2021.
u 12:32

Kordić je pojasnio kako se radi u cijelosti o sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj

Načelnik Općine Vođinci Martin Kordić zajedno s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković i ministrom obrane Mariom Banožićem otvorili su danas u Vođincima dječji vrtić u čiju je rekonstrukciju, dogradnju i opremanje uloženo oko 5,2 milijuna kuna.

Kordić je pojasnio kako se radi u cijelosti o sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

- Dječji vrtić kapaciteta je 70 djece, a uz puno bolje i kvalitetnije uvjete za djecu početak rada vrtića omogućiti će i zapošljavanje pet novih odgajatelja i jedne spremačice. U Dječji vrtić "Mladost" biti će moguć smještaj četiri odgojne i jaslička skupina djece- Jedna smo od rijetkih općina koja ima pozitivan demografski prirast. Imamo dosta mladih obitelji, te dvije do tri obitelji s osam i više djece, rekao je Kordić.

Ministrica Vučković kazala je kako Ministarstvo poljoprivrede trenutno u Vukovarsko-srijemskoj županiji gradi, obnavlja ili je završilo gradnju 12 vrtića u vrijednosti 56 milijuna kuna.

- Pored toga, a u sklopu Programa ruralnog razvoja, napravili smo ili rekonstruirali četiri projekta vodoopskrbe i odvodnje u vrijednosti 15 milijuna kuna, 11 nerazvrstanih cesta, vrijednih 32 milijuna kuna i šest ostalih projekata lokalne infrastrukture, vrijednih 25 milijuna kuna. Značajno je spomenuti kako je u Vukovarsko - srijemskoj županiji kroz Program ruralnog razvoja ugovoreno projekata čija je vrijednost veća od 1,1 milijardu kuna od kojih je isplaćeno 750 milijuna kuna, rekla je Vučković.

Dodala je kako uz spomenuta sredstva koriste i sredstva koja su u osigurana iz Europskog jamstvenog fonda i predstavljaju potporu povećanju i stabilnosti dohotka hrvatskih poljoprivrednika. Prema njenim riječima samo u Vukovarsko – srijemskoj županiji u ovom programskom razdoblju ugovoreno je i isplaćeno 2,2 milijarde kuna.
 

Komentara 1

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
14:28 08.02.2021.

6 radnika , to je 60 000 € troska proracunu , plus struja grijanje , odrzavanje , to je min 100 000 € god. , plus 5.2 milijuna to je isto oko 50 000 € s kamatama , znaci 1500 000€ za 50 djece je 3000 € godisnje po djetetu , tu ce se nakalemit jos direktor , zamjenik direktora , pa javna nabava ..bolje da su tih 3000€ dali majkama da ostanu kod kuce , jer ce one putovat u Vinkovce za 500€ placu , platit ce vlak 100€ , taj isti vrtic ,crncit kod privatnika i trcat na vlak da pokupe dijete , a kad krene u osnovnu skolu ionako ce ga baka pricuvat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije