Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mlada misa u jakšiću

U više od dva stoljeća župa u Jakšiću dala 19 svećenika

ivica bošnjak,mlada misa (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/7
15.07.2012.
u 21:14

Ivica Bošnjak za svoje je geslo uzeo citat iz Svetog pisma „Znam kome sam povjerovao“

U Župi sv. Barbare u Jakšiću danas je Ivica Bošnjak služio svoje prvo misno slavlje. Ova župa u 223 godine postojanja dala je devetnaest svećenika. Na početku slavlja mladomisnika, njegove roditelje, braću rodbinu, prijatelje koji su došli iz Italije i Češke te brojne vjernike pozdravio je sadašnji jakšički župnik Josip Pendžić.

– Ne daj se pokolebati kada osjetiš koliko je zahtjevno upućivati, poučavati istini i mudrosti Božjoj ponajprije svoj hrvatski rod i svijet, a još zahtjevnije raditi na osobnoj duhovnoj izgradnji – poručio je župnik Pendžić.

Propovjednik Josip Bogović, nekadašnji jakšički župnik koji je godinama pratio Ivicu na njegovom svećeničkom putu, podsjetio je kako je njegova obitelj doselila iz Rame te kako su uvijek bili i ostali vjerni Bogu unatoč mnogim životnim poteškoćama. Posebno je naglasio uloge bake Kate koja je svojim životom svjedočila opredijeljenost za život što nije uvijek nailazilo na razumijevanje u njezinoj okolini. Na kraju propovijedi mladomisniku je poručio da se nikada ne boji jer je Isusov svećenik.

Ivica Bošnjak koji je za svoje geslo uzeo citat iz Svetog pisma „Znam kome sam povjerovao“ na kraju slavlja zahvalio je dragom Bogu, roditeljima, braći, bakama, djedovima, župnicima i svima ostalima koji su na bilo koji način, duhovno i materijalno, pomagali.

Komentara 1

Avatar balen
balen
21:34 16.07.2012.

Malo selo, a dalo toliko štetočina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije