Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Buvljak" na internetu

U virtualnom dućanu rabljene robe prodaju višak

facebook
AFP
27.11.2009.
u 09:10

Prilika je to da se riješimo starih stvari i nabavimo nove - kaže jedna od 600 članova osječke grupe na Facebooku na kojoj se prodaju rabljene stvari.

Osječanke posljednjih dana užurbano spremaju ormare, potom hvataju fotoaparate u ruke i priključuju se na internet. Šopingholičarke su čvrsto odlučile da njih kriza neće uništiti pa su na popularnoj društvenoj mreži Facebook osnovale grupu “Second hand stvari - mijenjam, prodajem Osijek”.

U ponudi i koncerti

Stvari koje ne nose, članovi grupe fotografiraju i prodaju oglase na stranici. Najbolje je, kažu u šali, što u virtualni “buvljak” mogu “skočiti” samo jednim klikom miša, dok sjede u toploj sobi pred televizorom.

– Mislim da je svaka djevojka luda za šopingom, a ja sam prava ovisnica. Rezultat su toga puni ormari odjeće, obuće i torbica koje nikada ne nosimo pa je ovo prilika da se riješimo tih stvari i nabavimo nove – objašnjava 20-godišnja Mia Varešanović iz Osijeka, osnivačica grupe.

U samo tjedan dana, otkako je osnovana, grupa je okupila gotovo 600 članova, a među onima koji zavire u virtualni dućan nađe se i pokoji muškarac.

Prodaje se, pak, sve i svašta, od kozmetike, preko piercinga i kostima za trbušni ples do čizama i kaputa, i to “nošenih samo jednom ili dvaput”. U ponudi je i šareno vuneno odjelce za psa, a fotografija psećeg “manekena” toliko je zainteresirala potencijalne kupce da su pitali je li i pas na prodaju. Cijene su od deset kuna pa naviše.

Razmjena na parkiralištu

– Ja sam već prodala neke bundice, stvari koje više ne nosim. Druge su cure prodale DVD-e, točnije snimljeni koncert Dine Merlina, neke tunike i slično. Cijene su ispod cijene – smiješi se naša sugovornica.

Kupljeno razmjenjuju, pričaju nam djevojke, na parkiralištima trgovačkih centara ili kavama. Second hand trgovina u Osijeku nema pa je ova internetska, stoga, prilika građanima da jeftino obnove garderobu, ali i da zarade. Sanja Đaković izrađuje nakit i torbice, a njihove fotografije već je postavila na stranicu.

– I sada čekam kupce, a u međuvremenu sam i ja bacila oko na jedan remen. Ima i nekih stvari koje će mi koristiti da od njih napravim nešto novo – priča nam Sanja. Zainteresiranih kupaca i prodavača ima i izvan Osijek, no Mia kaže kako je grupa namijenjena uglavnom Osječankama.

– Stranica je posebna i po tome što se ovdje mogu kupiti stvari koje se ne mogu svugdje naći – ističe Mia.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije