Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATNI KARAT

U velikoj akciji uhićeno 30 krijumčara zlata i srebra

bosanska policija
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
07.03.2019.
u 12:09

Akcija je započela u srijedu te i dalje traje, a policijske racije provode se na čak 56 lokacija Bosne i Hercegovine.

Najmanje trideset osoba uhićeno je u srijedu i četvrtak u Bosni i Hercegovini pod sumnjom za sudjelovanje u organiziranom kriminalu, porezne utaje te krijumčarenje, a policija je u provedenim racijama diljem zamlje od njih zaplijenila i desetke kilograma plemenitih metala, potvrđeno je tijekom dana iz Državne agenije za istrage i zaštitu (SIPA).

U policijskom priopćenju stoji kako je operativna akcija, kodnog naziva "Zlatni karat", provedena po nalogu Tužiteljstva BiH.

Trideset uhićenih osumnjičeno je za niz kaznenih djela, a tereti ih se da su se u suradnji s drugim osobama, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, bavili krijumčarenjem i nedopuštenim rasturanjem neocarinjene robe, točnije predmeta od zlata i srebra.

Akcija, koja je započela u srijedu, traje i dalje, a policijske racije provode se na ukupno 56 lokacija širom Bosne i Hercegovine odnosno u Sarajevu, Tuzli, Gračanici, Živinicama, Tešnju, Maglaju, Cazinu, Bihaću, Konjicu i Kladnju. 

Do sada je pronađeno je i privremeno oduzeto oko 40 kg zlata i srebra i veća količina novca za koje se pretpostavlja da potiču iz kaznenih djela koja se osumnjičenima stavljaju na teret.

Operativna akcija "Zlatni karat" rezultat je višemjesečnih operativnih i istražnih aktivnosti policijskih službenika SIPA-e. 

Tužiteljstvo sve uhićene sumnjiči za kaznena djela organiziranog kriminala, krijumčarenje, organiziranje skupine za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe, pranje novca, porezne utaje ili prevare i krivotvorenja znakova za obilježavanje robe.

Iz Tužiteljstva BiH su potvrdili kako se istraga u ovom slučaju nastavlja, a istodobno su objavili i kako poduzimaju odvojenu akciju u kojoj je zbog sumnje u zloporabe službenog položaja i ovlasti osumnjičeno šest carinika koji su primali mito kako bi nezakonito umanjivali carinske pristojbe za uvoznu robu.

Andrej Plenković u posjetu Zadarskoj županiji

Ključne riječi

Komentara 1

JA
jadranskomore
12:50 07.03.2019.

ha ha ha ovi krijumcari su balkanski krijumcari glupi do amena, afrikanci krijumcare azilante a i to na milijune a ovi tu mrvice od zlata hihihihihihhi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije