Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGORŠANO STANJE

VIDEO U Varaždinu se postavljaju vojni šatori, sve više teže oboljelih

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
06.11.2020.
u 16:19

Varaždinska županija na raspolaganju ima ukupno 155 ležajeva za bolesnike oboljele od koronavirusa kojima je potreban kisik i 20 respiratora.

Danas je u Varaždinu počela montaža tri vojna šatora sa 60 kreveta. Župan Radimir Čačić rekao je da Hrvatska vojska postavlja šatore na bolničkom parkiralištu. Zbog medicinskog osoblja, opreme, prehrane i praonice rublja šatori su na toj lokaciji, a ne nekoj drugoj.

- Naši brojevi u posljednjih nekoliko dana prelaze 200 i prešli su sve europske zemlje, osim Belgije i Češke – kazao je Čačić.

Varaždinska županija na raspolaganju ima ukupno 155 ležajeva za bolesnike oboljele od koronavirusa kojima je potreban kisik i 20 respiratora.

- U korištenju je 95 ležajeva za bolesnike koji koriste kisik i 13 bolesnika je na respiratoru. Dinamika rasta korištenja kapaciteta vidljiva je iz činjenice da smo prije mjesec dana imali četiri bolesnika u bolnici s korištenjem kisika i ni jednog na respiratoru, a prije 15 dana 28 na kisiku i četiri na respiratoru - istaknuo je Čačić. Šatori će, ako broj nastavi rasti, biti dostatni za desetak dana, pa župan traži rigiriznije mjere. 

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirane su nove 254 osobe pozitivne na koronavirus. Na bolničkom liječenju nalazi se 108 osobe s težom kliničkom slikom, a 13 ih je na respiratoru. Na liječenju kod kuće nalazi se 1370 osoba. Zbog pozitivnog nalaza izvan službe je čak 107 djelatnika Opće bolnice Varaždin. Od 411 kreveta u varaždinskoj bolnici već je više od četvrtine zauzeto zbog liječenja zaraženih.

Mobilizirani su resursi u bolnici u Klenovniku i Novom Marofu, a dio pacijenata premješta se u Varaždinske Toplice jer Novi Marof ima sobe s kisikom koji će trebati oboljelima od koronavirusa. Sve je više teže oboljelih, pa tako na 100 oboljelih dolazi deset s težim oblikom bolesti i jedan s jako teškim. U Varaždinskoj županiji virus je u lokalnoj transmisiji i gotovo više nema ustanove, objekta, vrtića, škole i doma za starije i nemoćne u koje nije ušao. 

VIDEO: Dragan Primorac objasnio načine testiranja na koronavirus: 'To je preduvjet za dobivanje realnih brojeva inficiranih'

 

Komentara 3

EP
Epil
23:41 06.11.2020.

Da li ste ikada na bilo kojoj TV vidjeli prepune sobe Covid bolesnika u hrvatskim bolnicama? Ja to nisam do sada uspio nigdje vidjeti, samo jednom su pokušali sa prijevarom kad su pokazali pune sobe iz jedne izraelske bolnice, pa kad su provaljeni(na zidu se jasno vidio izraeski medicinski plakat) prestali su. Stalno nas ubjedjuju kako su bolnice prepune, kako nemaju više niti respiratora niti kisika, niti lijekova, ali snimiti i objaviti na TV te prepune sobe Covid bolesnika ne daju niti za živu glavu! Smrdi do neba!

Avatar Miloradova pudlica
Miloradova pudlica
16:38 06.11.2020.

Odlično, imamo bolnice bez lijekova, struje, vode, hrane, doktora i sestara, a sada i bez zidanih objekata. HDZ i Plenković su nas uspješno vratili u 12. stoljeće. Oboljeli od kuge u srednjem vijeku su imali bolje uvjete za liječenje nego Hrvati danas. Još samo čekam da dojaše istospolni vitez plemeniti Reiner od Istanbula u svom blještavom oklopu s rupicom u visini anusa.

MI
mile06
21:48 06.11.2020.

Pa vi ste pukli do kraja, pa gdje ce bolestan narod spavati pod Satorima u ovoj hladnoci koji ste vi Papci i Lazovi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije