Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izmijenjen zakon o sportu

U upravama sportskih saveza i udruga više ne mogu sjediti osuđeni za nerede na stadionima

sabor zadnji dan prije ljetnog odmora
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.07.2015.
u 12:55

Sabor je većinom glasova izmijenio i Zakon o pravu na pristup informacijama kojim se propisuje koje sve informacije su tijela javne vlasti dužna objavljivati na svojim internetskim stranicama na lako pretraživ način

Na prijedlog SDP-a i HNS-a, Sabor je većinom glasova, točnije sa 81 glasom za, 24 protiv i 3 suzdržana, izmijenio Zakon o sportu zbog čega osuđeni za nerede na stadionima više neće moći biti u upravama sportskih klubova i saveza. Zakon propisuje obvezu pravnih osoba u sportu da jednom godišnje na svojim internetskim stranicama objave financijski izvještaj, a zahvaljujućim ovim izmjenama zakona, najznačajniji i najveći klubovi imat će veći utjecaj u skupštinama sportskih saveza.

Sabor je većinom glasova izmijenio i Zakon o pravu na pristup informacijama kojim se propisuje koje sve informacije su tijela javne vlasti dužna objavljivati na svojim internetskim stranicama na lako pretraživ način.

Donesen je i novi Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, po kojemu će ugostiteljski objekti moći raditi i dulje od dosad propisanog radnog vremena od 6 do 24 sata, uz prethodno odobrenje predstavničkih tijela jedinica lokalne samouprave.  

>> Lucić: Vi pišete zakon protiv Dinama, Hrvatskog nogometnog saveza i Zdravka Mamića

Komentara 6

LI
liskovaca
13:58 15.07.2015.

zašto isto ne vrijedi za sabor i vladu?????

MS
mare_split
14:51 15.07.2015.

U upravama sportskih saveza i udruga više ne mogu sjediti osuđeni za nerede na stadionima ..., ali kazneno osuđeni mogu biti gradonačenici, župani, saborski zastupnici!? Tragedija od 'prava' i 'zakona'!

CE
cenzura
13:26 15.07.2015.

Drugovi su donesli zakon kako bi eliminirali Mamića iz Dinama no mislim da taj smiješni zakon "pada" na Ustavnom sudu. Koja je to nebuloza u ak sam se ja (a jesam) potukao na stadionu 1990 i sad zbog toga ne mogu biti predsjednik seoskog kluba u općinskoj ligi. Glupo, kaj ne!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije