Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
donatorska večer

U Umagu prikupljena sredstva za razminiranje bisera Slavonije - Kopačkog Rita

donatorska večer
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/11
26.07.2014.
u 23:01

Zaklada za humanitarno razminiranje "Hrvatska bez mina" ove je godine u Umagu, gdje već tradicionalno prikuplja sredstva za razminiranje, predstavila projekt - Kopački rit

Kopački Rit puno je više od parka prirode, on je za Slavonce dragulj na koji su ponosni i koji je još uvijek, na žalost, dobrim dijelom zagađen minama. Zaklada za humanitarno razminiranje "Hrvatska bez mina" ove je godine u Umagu, gdje već tradicionalno prikuplja sredstva za razminiranje, predstavila projekt - Kopački rit.

- Potreba za razminiranjem i dalje postoji, a ATP i ove je godine s gradom Umag domaćin u projektu koji ovdje provodimo već četvrtu godinu, rekla je upraviteljica Zaklade Đurđa Adlešič.

- Počeli smo od prikupljanja sredstva za edukaciju, a nastavili razmiranjem Smiljana, točnije okolice kuće Nikole Tesle. Voljeli bi da smo uspjeli i više, istaknula je najavio kako će se projekt razminiranja Kopačkog Rita, osim uz pomoć donatora koji su se okupili u Umagu, provesti i sredstvima uz EU fondova i iz državnog proračuna. Projekt je i ove godine tradicionalno podržao predsjednik RH Ivo Josipović koji je istaknuo kako se zajednički rad pokazao dobrim jer je razmiranjem Kopačkog Rita, koje i osobno smatra važnim, presudno ne samo zbog prirodnih ljepota i turizma već i zbog poljoprivrednih površina koje su zbog minski sumnjivih područja - neiskorištena. Projekt prikupljanja sredstava poduprli i ministri zdravstva i turizma, Siniša Varga i Darko Lorencin, župani Vladimir Šišljagić i Valter Flego te gradonačelnici Umaga i Rovinja. Konkretna pomoć stiže i iz gospodarskog i bankarskog sektora koji su predstavljali Zagrebačka banka, Podravka, INA, Allianz i Podravka. Posljednje dvije godine prikupljeno je 642.000 kuna.

>>Kopački rit još uvijek čeka razminiranje

Komentara 21

MA
matejkr
00:14 27.07.2014.

Molio bih novinare Večernjeg lista da prestanu prikazivati Ivu Josipovića kao nekog dobrotvora,kao uvijek nasmijanog, poštenog,hard-working predsjednika jer je to veleizdajnik i ne zaslužuje takav tretman.Sram me što predsjednik države u kojoj živim i koju volim u svojoj kancelariji ima Titovu bistu.Za svaku osudu!

SE
sestrićna
01:29 27.07.2014.

šta tu radi drug ivo?..pa drugovi s crvenim zvijezdama su i posijali mine po slavoniji...

Avatar film
film
23:50 26.07.2014.

...sigurono je i ivo uplatil koju kunicu od zampovog honorara...heheheheheheee

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije