Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU GA IZBJEGLI

U Turskoj prvi zaraženi: 'Koronavirus nije jači od mjera koje ćemo poduzeti'

koronavirus u Turskoj
Foto: REUTERS
1/4
11.03.2020.
u 08:57

Pacijent u karanteni ne može zaprijetiti društvu. Molim vas, ne idite preko granica osim ako vam to nije obveza, rekao je turski ministar Fahrettin Koca

Iako su se Turci još jučer ujutro hvalili kako u njihovoj državi nema zaraženih koronavirusom, zaraza je ipak stigla i kod njih.

Ministar zdravstva Fahrettin Koca objavio je noćas da je u Turskoj zabilježen prvi slučaj koronavirusa, a zaražen je jedan muškarac koji se vratio iz Europe.

– Muškarcu je otkriven virus nakon što se vratio iz Europe. Odmah je izoliran. U dobrom je stanju, a svi članovi njegove obitelji s kojima je bio u kontaktu su na promatranju – rekao je turski ministar Fahrettin Koca, piše agencija Anadolu.

Video: Pitali smo građane koliko se pridržavaju mjera protiv koronavirusa i treba li ih postrožiti

– Napravljena je rana dijagnoza. Ako je virus stigao u našu državu, vrlo je ograničen. Jedan ili više slučajeva koronavirusa ne trebaju se smatrati epidemijom – rekao je turski ministar te nastavio s umirivanjem građana:

– Koronavirus nije jači od mjera koje ćemo poduzeti. Pacijent u karanteni ne može zaprijetiti društvu. Molim vas, ne idite preko granica osim ako vam to nije obveza.  Moramo slijediti smjernice ministarstva za zaštitu od koronavirusa. Turska će se boriti protiv ovog globalnog problema – rekao je Koca.

GALERIJA Koronavirus u Iranu

koronavirus u Turskoj
1/19

On je još jučer tvrdio kako je u Turskoj testirano 2000 osoba te da su svi bili negativni, a razlog tomu je, vjeruju, zatvaranje granice s Iranom.

Turska je, podsjetimo, prošli mjesec zatvorila svoju granicu s Iranom koji je jedna od zemalja gdje se koronavirus najviše raširio.

VIDEO Naši poznati znanstvenici odgovaraju na pitanje: zašto se koronavirus toliko brzo širi u Italiji?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije