Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadač se predao

Eksplozija ispred auta generala Jeleča u tunelu kod Mostara. Saslušane tri osobe osumnjičene za napad

jeleč
Foto: Vecernji.ba/mod.gov.ba
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
21.11.2015.
u 08:05

Napadač se sam prijavio policiji te ga ispituju tužiteljica i istražitelji

U tunelu Salakovac kod Mostara eksplozivna naprava je sinoć eksplodirala ispred vozila generala Ante Jeleča, načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH i najviše rangiranog generala u bh. vojsci. Kako javlja HRT, nije riječ o terorizmu, a u tunel je bačena jača pirothenička naprava.

Eksplozivna naprava bačena je iz automobila na zid tunela, a u eksploziji nitko nije ozlijeđen. Tunel je kratko vrijeme bio zatvoren, javlja Vecernji.ba

- Dogodila se eksplozija u tunelu Salakovac. Prošao  sam kroz dim i nakon toga sam sve prijavio policiji. Navodno postoji oštećenje u tunelu. Nisam ozlijeđen niti je pričinjena šteta na vozilu - kazao je u izjavi za Vecernji.ba BiH general Anto Jeleč.

"Ne bi valjalo da se ispostavi da je ovo teroristički napad"

Napadač se sam prijavio policiji te ga ispituju tužiteljica i istražitelji koji sumnjaju kako je riječ o gospodarskom eksplozivu ili pak većem topovskom udaru.

- Simptomatično je da je do eksplozije došlo u trenutku kada je generalovo vozilo prolazilo kroz tunel. To može biti slučajno, ali nisam baš sigurna da je to slučajno. U svakom slučaju postoje službe koje to trebaju utvrditi. Ne bih željela ništa dalje komentirati, kazala je ministrica obrane BiH Marina Pendeš za HMS. Upitana ima li indicija da je riječ o terorističkom napadu, odnosno pokušaju atentata na načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga ministrica Pendeš je kratko odgovorila: Ne bi valjalo da se ispostavi da je ovo teroristički napad. Ne želim ništa komentirati dok se ne završi istraga.

Policija je privela osobe iz vozila iz kojeg je bačeno eksplozivno sredstvo. - U razgovoru s policijskim dužnosnicima insistirao sam da se cijeli slučaj detaljno istraži budući se radi o bacanju eksplozivnog sredstva ispred vozila načelnika zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH - kazao je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić za HMS.  

U jednom trenutku vozilo je u tunelu preteklo vozilo generala Jeleča i nakon toga bacilo eksplozivnu napravu, doznajemo detalje opisa napada.

Saslušane su tri osobe za koje se sumnja da su povezane s napadom. Izjavu u Tužiteljstvu BiH dao je i general Ante Jeleč opisavsi detalje svega što se dogodilo u tunelu Salakovac. 

>> 'Otkrijte nam sve teroriste koji bošnjačku djecu vode u pakao'

Ključne riječi

Komentara 75

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:41 20.11.2015.

Nigdje ne piše dal je riječ o zapadnom dijelu Hrvatskog Mostara ili preko mosta u istočnom dijelu mulimanskog Mostara

Avatar Abcda
Abcda
21:39 20.11.2015.

Cudna jada od Mostara grada ....

UM
umnjak
21:56 20.11.2015.

Evo javljaju mediji u BiH da je pokusaj atentata na nacelnika stozera oruzanih snaga BiH Antu Jelaca koji je bio u tunelu u automobilu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije