Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUSIJA

Povjesničara našli s ruksakom u kojem su bile ženske ruke

Foto: Screenshot/YouTube
10.11.2019.
u 18:49

Rus priznao mučno ubojstvo svoje djevojke Nakon svađe s Anastasijom (24), ubio ju je te joj otpilio glavu, ruke i noge

Još jedna mučna, gotovo filmska priča potresla je rusku, a zatim i svjetsku javnost. Ruski povjesničar Oleg Sokolov (63) pronađen je u subotu u rijeci u Sankt-Peterburgu, i to s ruksakom u kojem su se nalazile dvije odrezane ženske ruke! .

Sokolov je pijan upao u rijeku, pokušavajući se riješiti mučnog sadržaja koji je nosio na leđima. Policija je zatim upala u njegov stan i tamo pronašla bezglavo tijelo mlade žene. Povjesničar je priznao da se radi o Anastasiji Ješčenko, njegovoj 24-godišnjoj djevojci i bivšoj studentici.

Kaje se zbog ubojstva

Sokolov, inače povjesničar koji se bavi razdobljem vladavine Napoleona Bonapartea pa se na internetu može pronaći upravo u odijelima u kojima glumi francuskog vojskovođu, priznao je ubojstvo.

– Priznao je krivnju – rekao je njegov odvjetnik Aleksandar Počujev, dodavši da se kaje zbog svog postupka i sudjeluje u istrazi.
Policiji je, kako pišu lokalni mediji, rekao da je svoju djevojku ubio nakon svađe te joj je nakon toga otpilio glavu, ruke i noge. Htio se riješiti tijela i nakon toga javno počiniti samoubojstvo odjeven kao Napoleon. Njegov je odvjetnik dodao da je profesor možda bio pod stresom. Živio je sa svojom žrtvom, a zajedno su napisali više radova o povijesnim temama.

Povjesničara su njegovi studenti opisali kao talentiranog predavača, ali i čudaka koji je svoju djevojku zvao Josephine.

“Nismo mogli ni zamisliti...”

Sokolov je ranije bio najpoznatiji kao autor nekoliko knjiga o Napoleonu te je bio konzultant u više filmova o francuskom vojskovođi. Radio je na državnom sveučilištu u Sankt-Peterburgu, a odlikovan je najvišim francuskim odličjem – Legijom časti koju je ustanovio sam Napoleon Bonaparte 1802. godine, a dodijelio ju mu je 2003. francuski predsjednik Jacques Chirac za veliki doprinos popularizaciji francuske povijesti. Kako izvještava ruska državna novinska agencija Tass, Sokolov je rođen 1956. u tadašnjem Lenjingradu. Još 1976. osnovao je prvu grupu u Sovjetskom Savezu za rekonstrukciju povijesnih bitaka, a ostao je predan tim aktivnostima do danas. Bio je i član Francuskog instituta društvenih znanosti, ekonomije i politike (Issep) koji je u subotu priopćio da ga je uklonio s položaja u znanstvenom odboru. “Nismo mogli ni zamisliti da bi mogao počiniti tako stravičan zločin”, napisali su u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar navijač
navijač
11:58 10.11.2019.

Klasični Boljševik, današnji antifašista.

MA
mateistina
12:06 10.11.2019.

Imamo i mi sličnog karaktera povjesničare poput Markovine i Klasnića.

GI
giannimichelis
12:11 10.11.2019.

Već sam mislio da je još jedan članak o Goldsteinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije