Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi predsjednik RH

U Tomislavgradu otkriven spomenik Tuđmanu: 'Ovdje je rođena Hrvatska'

Franjo Tuđman
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
10.08.2018.
u 17:23

U ime obitelji Tuđman spomenik je otkrio njegov sin i saborski zastupnik Miroslav Tuđman a u ime obitelji poginulih hrvatskih branitelja časna sestra Matija Pačar

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu svečano je otkriven danas na trgu u Tomislavgradu u Bosni i Hercegovini u nazočnosti predstavnika tijela lokalne vlasti i udruga koje su potaknule tu ideju.

Na spomeniku kojega je izradio hrvatski kipar Ilija Skočibušić zapisane su riječi "Ovdje je rođena i ovdje se brani Hrvatska", koje je Tuđman izrekao 1993. godine tijekom posjeta Tomislavgradu.

U ime obitelji Tuđman spomenik je otkrio njegov sin i saborski zastupnik Miroslav Tuđman a u ime obitelji poginulih hrvatskih branitelja časna sestra Matija Pačar, naveli su u priopćenju vlade Hercegbosanske županije.

Svečanom otkrivanju spomenika u svojstvu izaslanice predsjednika vlade Hrvatske nazočila je Ivana Perkušić dok je izaslanik predsjednice Hrvatske bio Ante Deur. Iz županijske vlade su istaknuli kako podizanjem ovoga spomenika hrvatski narod iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio za Hrvate.

Svečano otkrivanje spomenika organizirali su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Tomislavgrad, Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata općine Tomislavgrad, zaklada "Dr. Franjo Nevistić" iz Zagreba i općina Tomislavgrad.

23. obljetnica Oluje u Kninu:

Franjo Tuđman
1/26

Komentara 40

AN
anticahrv
18:04 10.08.2018.

Podrška Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
18:45 10.08.2018.

Kakav je to bio vizionar.... svesti srbe na 3 % i onda im dati najveća demokratska prava a nešto će otić i prirodnom selekcijom pa nešto će se mješat pa preć na katoličanstvo nešto će uskočit u autobusijadu i za koju godinu sve čisto ... samo požurite drugovi jer neće HR naprijed dok se to ne dogodi da se ne bi vratili !

ST
Startrack
22:26 10.08.2018.

A vidi Jugoljubaca. Jugoslavija je krepala pomirite se sa time.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije