Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDITE LI I VI?

U tlocrtu bolnice uočili obitelj vezanu sigurnosnim pojasom

Foto: PU međimurska
1/4
17.03.2020.
u 11:37

Osobe koje prilikom prometne nesreće nisu bile vezane ili su nepropisno sjedile, doživjele su teške i ponekad nažalost po život opasne ozljede.

Policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske proteklog su tjedna pojačano nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa. Utvrđeno je 97 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, od čega 77 prekršaja nekorištenja pojasa na prednjim sjedalima i 20 na stražnjim sjedalima.

- Ponekad nesvjesno primijetimo u svojem okruženju neke detalje koje kada povežemo s trenutnom situacijom, odnosno aktivnostima na koje smo usmjereni, jasno ocrtavaju ciljeve kojima stremimo. Tako je policijski službenik Policijske postaje Mursko Središće u tlocrtu Županijske bolnice Čakovec uočio siluetu majke i oca kako u naručju drže dijete, a svi su zajedno vezani "sigurnosnim pojasom" - kaže glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal. 

Sigurnosni pojasevi su, podsjeća, primarna zaštita svih vozača i putnika u vozilu. U značajnoj mjeri doprinose smanjenju stope smrtnosti ili ozljeđivanja svih sudionika u prometnim nesrećama. Osobe koje prilikom prometne nesreće nisu bile vezane ili su nepropisno sjedile, doživjele su teške i ponekad nažalost po život opasne ozljede.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije