Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Epidemija koronavirusa

Nove strože mjere javnosti će biti predstavljene na sutrašnjoj sjednici Vlade

Zagreb: Andrej Plenković dao izjavu nakon sastanka parlamentarne većine
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
25.11.2020.
u 12:47

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena rekordna 3603 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 56 osoba

U Banskim dvorima u tijeku je sjednica užeg kabineta Vlade. Teme razgovora nove su mjere u borbi protiv koronavirusa. Ministri će danas na sastancima razmotriti sve aspekte i potencijalne učinke pojedinih mjera, a konkretne mjere javnosti će se predstaviti na sutrašnjoj sjednici Vlade

Kako je pisao Večernji list, detalji nisu još dogovoreni, no radni prijedlog ipak ne znači onakvo zatvaranje kao na proljeće niti policijski sat, što ni u jednom trenutku nije ni bila opcija u Hrvatskoj. U nacrtu prijedloga Stožera – što ne znači da će biti u konačnici i prihvaćen – apostrofirani su kafići i restorani koji bi mogli biti zatvoreni, ali bi se omogućila dostava hrane.

Ne ide se na zatvaranje manjih uslužnih djelatnosti poput frizera, a i trgovine i šoping-centri nastavili bi normalno raditi uz pridržavanje epidemioloških mjera, uz češće i strože kontrole. Također, predlažu se i mjere koje bi smanjile broj putnika u javnom prijevozu.

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena rekordna 3603 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 56 osoba. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 20.691. Među njima je 2136 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 240 pacijenta. Umrlo je 56 osoba. Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, evidentirano je 111.617 osoba s koronavirusom, od kojih je 1501 umrla. Ukupno se oporavilo 89.425 osoba, od toga 2017 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutačno 45.518 osoba. Do danas su ukupno testirane 702.242 osobe, od toga 10.194 u posljednja 24 sata.

Video: Božinović: Stožer će pripremiti novi set mjera, bit će strože. Vrijedit će do Božića

Komentara 29

Avatar Temida
Temida
13:42 25.11.2020.

Ovo što se trenutno događa jedna od najmorbidnijih inverzija stvarnosti u povijesti ljudskog roda. U poplavi senzacionalističkih izjava i naslova, mediji i političari okrivljuju narod i koronu za krizu u zdravstvu i umiranje ljudi. A pravi krivci su upravo oni - mediji i političari. Prvi jer su u pomami za profitom, cjelodnevnim clickbait naslovima utjerivali ljudima strah u kosti od super virusa i izazvali stampedo na zdravstveni sustav. Drugi su najprije osakatili zadravstvo korupcijom i neulaganjem, a sad ga dokrajčuju izolacijom zdravog osoblja i bolničkim liječenjem respiratornih bolesnika koji su se do sad uvijek liječili kod kuće. No, nije im dosta. Mediji hoće još profita. Zato zazivaju zaključavanje. Jer to je represivna i štetna mjera koja uzima puno žrtava. A što je više više žrtava, ima više klikova te mediji žanju više profita. Političari pak zaključavanjem skidaju odgovornost sa sebe. Kao, mi smo uveli zaključavanje (koje po znanosti nema nikakvog učinka), pa ako će zbog naše korupcije, neulaganja ili sulude blokade zdravstva ljudi umirati, a liječnici padati s nogu, za sve možemo okriviti ili narod - koji se ne prdržava mjera. Ili koronu - super virus. A virus je po znanosti slabiji od virusa gripe. Zato ovo što sad imamo nije "borba protiv korone". Ovo je borba medija i političara protiv naroda.

WA
walker
13:37 25.11.2020.

I sad će isti ovi koji su svojim nečinjenjem doveli zdravstveni sustav do ruba donijeti odluku o obveznom cijepljenju? Na temelju kojih kompetencija? Jer su, eto, na vlasti?! I tko je odabrao cjepivo? Postoji li neki znanstveni savjet po tom pitanju čije bi mišljenje bilo mjerodavno i koje bi trebalo uzeti u obzir? Ili je znanje potrebno za donišenhe takvih odluka urođeno svakom onom tko jednom dođe u Banske dvore? Virus postoji, ali postoji i politika koja je izgubila kontrolu opasno se poigravajući sa stvarima u koje se ne razumiju. Ova epidemija i nesnalaženje Vlade u njoj zapravo je najbolji lakmus papir općenito za brojne odluke političara, samo ovdje se pogrešne procjene plaćaju zbrajanjem izgubljenih života, a drugdje najčešće "samo" izgubljenim milijunima kuna poreznih obveznika. Cjepljenje? Da. Ali bez referenduma obavezno cijepljenje ne dolazi u obzir. Ne nakon svega ovoga.

PE
penelopea21aqq
13:41 25.11.2020.

Evo ovoga grobara, nije ga odavno bilo sa svojim pogrebnim poduzecem na platnpj listi Brisela i Berlina. Fujjj, fujjj, fujjj!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije