Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'danas jedemo ribu'

U svim školama sada će se jesti više ribe

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/14
20.09.2018.
u 10:54

Tolušić: Iako smo morska zemlja, prosječno svaki građanin godišnje pojede osam kilograma ribe, a to je nizak prosjek. Želimo to promijeniti

Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je u četvrtak zagrebačku Osnovnu školu Tina Ujevića gdje je učenicima podijelio paketiće s ribljim proizvodima i edukativnom slikovnicom i time pokrenuo informativnu kampanju "Danas jedemo ribu" u sklopu koje će u dvije tisuće škola, kroz tjedan dana,, biti podijeljeno oko 40.000 paketića.

Riječ je o informativnoj kampanji Ministarstva poljoprivrede u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini. 

Projekt vrijedan oko milijun i pol kuna financira se iz EU fondova, rekao je ministar Tolušić.

"U dvije tisuće škola tj. u svim hrvatskim školama promovirat ćemo akciju. Oko 40 000 prvašića dobit će pakete u kojima su proizvodi od ribe i edukativna slikovnica. Iako smo morska zemlja, prosječno svaki građanin godišnje pojede osam kilograma ribe, a to je nizak prosjek. Želimo to promijeniti", rekao je te dodao kako će se projekt nastaviti i u narednim godinama.

Tolušić je naglasio da gotovo sve voće, povrće i mlijeko koje koriste škole, u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna, dolazi od hrvatskih proizvođača.

Kampanjom se želi podići svijesti o važnosti domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture kako bi se više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka.

>> Pogledajte intervju s Blaženkom Divjak o eksperimentalnoj obrazovnoj reformi

Komentara 1

CR
crodark
11:10 20.09.2018.

bilo bi to ok. kad bi to bila riba.A ne riblji stapici kojih se izgleda nakupilo u zalihama Lede. treba to potrosit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije