Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komunistička moda

U Švedskoj počela prodaja traperica iz Sjeverne Koreje

noko
Facebook
04.12.2009.
u 12:32

Traperice se proizvode isključivo u crnoj boji zato što Sjevernokorejci plavi jeans povezuju s "američkim imperijalizmom". Modnu marku osmislila su tri mlada marketinška stručnjaka iz Švedske.

Osim po nuklearnim pokusima, siromaštvu, komunističkom režimu i ekscentričnom predsjedniku Sjeverna Koreja odsad će biti poznata i po modi. U trgovini PUB Store u Stockholmu počela je prodaja traperica proizvedenih u Sjevernoj Koreji. Njihova cijena iznosi 1500 švedskih kruna (1050 kuna), a prodaju se pod imenom Noko Jeans. Dosad je proizvedeno 1100 komada traperica koje će se moći kupiti i na internetu.

Traperice se proizvode isključivo u crnoj boji zato što Sjevernokorejci plavi jeans povezuju s "američkim imperijalizmom". Modnu marku osmislila su tri mlada marketinška stručnjaka iz Švedske. Glavni motiv bio im je poboljšanje komunikacije te izolirane zemlje s ostatkom svijeta.

Tamošnje vlasti kontaktirali su elektroničkom poštom još 2007., ali njihov projekt nailazio je na brojne prepreke. Najveća sjevernokorejska tvornica tekstila odbacila je ideju suradnje sa stručnjacima iz Švedske, ali prihvatila ju je rudarska kompanija Trade 4 koja se, između ostalog, bavi i proizvodnjom odjeće.

Cijena traperica iz Sjeverne Koreje poprilično je visoka, a čini se da razlog za to ipak nije težnja za svrstavanjem Noko Jeansa u visoku modu.

- Razlog zbog kojeg su traperice tako skupe je taj što mi dosad nismo imali nikakva iskustva u modi, trgovanju i ničemu sličnom - priznao je Jakob Ohlsson, jedan od autora projekta.

Promocija projekta u Švedskoj traje već neko vrijeme, a jeans iz Sjeverne Koreje ima i svoju službenu web stranicu na adresi www.nokojeans.com. Na stranicu je postavljen  video koji govori o trnovitom putu nastanka nove robne marke . Sjevernokorejske traperice svoje profile imaju i na Faceooku i Twitteru.

Komentara 9

Avatar zampzmija
zampzmija
13:39 04.12.2009.

Koja jagma ne\'moš na red doći...

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
14:24 04.12.2009.

jeb***, hiljadu kuna? ajmo i mi radit traperice...

BA
baltazar
13:05 04.12.2009.

Ajmo u Švedsku po korejske traperice. Takvu vijest čekam već danima, a pagotovo u vrijeme došašća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije