Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neopreznost

U sudaru dvojice pijanih petero lakše ozlijeđenih

prometna nesreća
Arhiva VL
25.12.2009.
u 18:36

I. C. (28) iz Orehovice je upravljao sa 2,20 promila te je izgubio kontrolu nad upravljačem i udario u B. P. (48) koji je imao 1,2 promila alkohola u krvi.

Jedna je osoba poginula, a pet ih je ozlijeđeno u nesrećama koje su se na Badnjak i Božić dogodile kod Velike i Orehovice.

Stotinjak metara do ulaza u selo Potočani, nedaleko od Velike, na sam Božić oko 18 sati poginula je D. K. (71) iz toga sela. Na nju je automobilom naletio A. B. (22) iz Velike.

Obilazio vozilo

Nesreća se dogodila kada je mladić obilazio automobil ispred sebe, a starica se kretala rubom ceste prema njemu. Prema riječima istražnog suca Branimira Miljevića, nije moguće pouzdano utvrditi je li mladić pokušao kočiti kada je ugledao ženu jer je ubrzo nakon nesreće počela padati jaka kiša nošena vjetrom, koja je s kolnika obrisala sve tragove.

Mladić nije bio pod utjecajem alkohola i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava.

Pet lakše ozlijeđenih osoba, dva pijana vozača i dva razbijena automobila, rezime su nesreće koja se dogodila na Božić, malo poslije 20 sati, između Orahovice i Čačinaca.

Kako je priopćila policija, I. C. (28) iz Orahovice, sa 2,20 promila alkohola u krvi upravljao je automobilom slatinskih oznaka. Izgubio je nadzor nad upravljačem te se sudario s vozilom kojim je iz suprotnog smjera upravljao B. P. (48). Njemu je, pak, izmjereno 1,2 promila alkohola.

Trojica mladića u krvi

Automobil koji se velikom brzinom približavao “zaplesao” je po mokroj cesti, a B. P. ga je pokušao izbjeći. Nakon sudara sletio je u jarak, dok se drugi automobil zaustavio gotovo stotinu metara dalje, sletjevši u kanal i prevrnuvši se na krov.

– Na cesti nije bilo nikoga, ali sam u jarku vidio automobil na krovu. Izašao sam i izvukao trojicu mladića u krvi i jednu djevojku iz prevrnutog vozila te sam ih automobilom prevezao u orahovački Dom zdravlja – kaže Radivoj Bolić iz Orahovice koji je prvi stigao na mjesto nesreće.

Prema policijskim podacima, u nesreći su lakše ozlijeđeni vozač I. C. (28), putnici u njegovu vozilu S. C. (28), B. Š. (21) i I. B. (25), dok je u drugom automobilu, u kojem su bili I. P. (23), S. P. (18) i N. B. (26) lakše ozlijeđen samo vozač B. P. (48) iz susjednog sela Čačinci.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
anicakraljica
11:56 27.12.2009.

dragi večernjakovci, ako ne znate naziv mjesta o kojem pišete onda nemojte raditi ovaj posao... idite čuvati stoku ili nešto za što netrebate biti pismeni, ovaj posao prepustite pismenim ljudima... ili je šantoši stisnuo krivu tipkicu na svojoj tustuturi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije