Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Benkovca

Konj završio pod kotačima kamiona: 'Scena je bila stvarno stravična'

U sudaru dva kamiona smrtno stradao jedan konj
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/16
14.10.2019.
u 14:52

Prema prvim još neslužbenim informacijama, od ukupno sedam konja, tri su pobjegla, no ubrzo su vraćena u prikolicu

U sudaru dvaju kamiona na autocesti kod Pristega srećom nije bilo ozlijeđenih, potvrdili su iz zadarske policije informaciju o prometnoj nesreći kod Benkovca dodajući kako su u jednom kamionu bili konji koji su u jednom trenutku pobjegli.

– Prema prvim još neslužbenim informacijama, od ukupno sedam konja, tri su pobjegla, no ubrzo su vraćena u prikolicu – rečeno nam je u policiji dodajući kako je očevid u tijeku.

Nakon prve informacije da nije bilo štete, policija je javila da je ipak jedan konj podlegao ozljedama.

Večernjakovi novinari razgovarali su s jednom djevojkom koja nam se predstavila kao članica konjičkog kluba iz Biograda i rekla nam da su konji prevoženi s konjičke utrke na splitskom području.

Scene uplašenih konja uistinu su potresli sve nazočne na osiguranju autoceste na djelu gdje se dogodila prometna nesreća. 

– Jedan je konj uslijed udara završio pod kotačima kamiona i scena je bila stvarno stravična. Bojim se i da će najmanje još jednoga uspavati jer mu je slomljena noga. A i ova druga dva su ozlijeđena – rekao nam je policajac na očevidu prometne nesreće u trenucima dok su članovi konjičkog kluba skupljali polomljene pehare s ceste i transportirali nesretne životinje u Benkovac k veterinaru.

Ključne riječi

Komentara 2

OF
OFF
17:24 14.10.2019.

Doticni novinar ocito voli dramske naslove, a jos je bolje kad nisu tocni. Na mistu di se ovo desilo bila su 4 konja od kojih je jedan na licu mista uginio, a ostalih 3 su zavezani i drzani pod nadzorom do dolaska prijevoza. Novinari koji su tamo dosli bili su informirani koliko je konja bilo u nesreci i znajuci to oni napisu da ih je bilo 7 od kojih je 3 pobjeglo. Imate li vi imalo griznje savjesti znajuci da pisete netocne informacije. To je postalo normalno u novinarstvu.

VA
VanessaJurisic
23:44 14.10.2019.

Sramota je da novinar VL ne samo da iznosi netočne informacije, nego nije u stanju čitateljima prezentirati pravo stanje stvari. Vozac kamiona HRVATSKE POSTE naletio je na kamion sa prikolicom u kojoj su se nalazila 4 konja (a ne 7ne 7 kako to stoji u članku) Konji i njihovi vlasnici vraćali su se sa natjecanja koje se održavalo dan ranije u Sinju. Vozač kamiona HP tolikom silinom se zabio u prikolicu sa konjima, da se od jačine udarca prikolica udubila (skoro prepolovila) a vrata prikolice otvorila, uslijed čega su konji popadali po cesti. Možete samo zamisliti kakav je to ŠOK bio za životinje. Jedan konj je na licu mjesta uginuo, drugi ima prijelomne rane 2 noge, treći posjekotinu iznad oka, a četvrti vanjske ogrebotine. Vozač kamiona HRVATSKE POŠTE ne samo da je usmrtio i ranio životinje nego je uništio godine i godine truda, rada, zalaganja, odricanja, djece koja su godinama naporno i marljivo trenirala, davala sebe srcem i dušom. Samo dan ranije na natjecanju u Sinju ti isti konji osvojili su medalje zlato, srebro i bronce i priuštili djeci koja su ih jahala neopisivu steću i ponos! A samo dan kasnije na povratku kući doživjeli su tragediju. Taj dan vozač kamiona zbog svoje nepažnje zavio je u tugu mnoga srca... i uništio mnoge dječije snove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije