Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VUKOVARCI

'U subotu prijepodne testirao sam se na koronavirus, nisam još dobio rezultate'

Koronavirus ilustracija
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
1/3
30.03.2020.
u 14:16

Testiran sam u subotu prijepodne i danas, u ponedjeljak, u 13 sati još uvijek nemam rezultate. Nije mi to normalno, kaže jedan građanin koji je u samoizolaciji zbog sumnje o koronavirus

Testira li Hrvatska dovoljno sumnjive na koronavirus i ako testira, zašto se toliko dugo čekaju nalazi testiranja koji bi potvrdili je li netko zaražen ili nije. I dok o potrebi masovnijeg testiranja može govoriti samo struka, činjenica je smo s više strana u Vukovarsko-srijemskoj županiji dobili informacije kako se na rezultate testiranja čeka dugo.

– Testiran sam u subotu prijepodne i danas, u ponedjeljak, u 13 sati još uvijek nemam rezultate. Nije mi to normalno. Želim i zbog sebe i zbog svih drugih što prije znati jesam li pozitivan ili nisam. Činjenica je da imam određene simptome, ali nemam nalaz i ne znam jesam li zaražen koronavirusom ili imam nekakvu prehladu. Rekao sam sve to epidemiologinji, ali ni ona ne može ništa jer se nalazi čekaju iz Osijeka i Zagreba – rekao nam je ovaj građanin iz Vukovarsko-srijemske županije.

Dodaje i kako se prije desetak dana vratio iz Engleske, da je sve vrijeme od povratka bio u samoizolaciji i bez ikakvih kontakata s bilo kim iz obitelji.

Njegov slučaj samo je jedan u nizu sličnih. I Stožer Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije objavio je preko vikenda kako i poslije 48 sati nisu dobili rezultate za sve poslane nalaze. To je bilo u trenutku kada se zaraza pojavila u Nuštru, gdje se strahovalo kako bi moglo doći do više slučajeva zaraze. Neslužbene informacije iz Opće županijske bolnice Vinkovci kažu i kako su upravo zbog toga svoje uzorke ponovno počeli slati na testiranje u Zagreb jer su se rezultati iz Osijeka predugo čekali.    

VIDEO Igor Rudan: Što svatko od nas može sada učiniti u borbi protiv pandemije COVID-19?

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
16:58 30.03.2020.

Sve više zapadnjačkih doktora izjavljuje da su testovi totalno nevjerodostojni jer pokazuju isti rezultat za influencu svih grupa i Corona virus. A povrh toga još izjavljuju da tretman sa miksom postoječih ljekova protiv Aids-a , Ebole , Malarije i dvostrukim dozama antibiotika ubijaju sav immuniteit u čovjeku tako da je šansa da zaražena osoba premine još puno veča, a u puno slučajeva i neminovan ishod. U kratko doktori experimentiraju a farmaceutske tvrtke zaraduju milijarde.

DE
densokubura
19:54 30.03.2020.

možda tempiraju nalaze da ne bude prevelik dnevni skok

Avatar wakan tanka
wakan tanka
14:34 30.03.2020.

jadan koliko ceka.........moze dobiti rezultat da je negativan a nakon dva dana biti pozitivan............kome se zuri moze nabaviti one testove sto koristi Trump, nalaz gotov u 10 minuta, vjerodostojnost testa 5 %

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije