Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUCNJAVA U NJEMAČKOJ

U stanu s napadačem pronađeno i tijelo njegove mrtve majke

Njemačka policija nakon pokolja u Hanau
Foto: REUTERS
1/6
20.02.2020.
u 10:28

Savezno tužiteljstvo objavilo je u četvrtak kako postoje naznake da je riječ o ultradesnim motivima napada te da je klasificiralo djelo kao terorističko

Ministar unutarnjih poslova njemačke savezne države Hesse Peter Beuth kazao je u četvrtak da je motiv napada u Hanauu ksenofobija te da su 43-godišnji napadač i njegova majka pronađeni mrtvi s prostrjelnim ranama u njegovu domu.

U Hanauu, gradu istočno od Frankfurta, u srijedu navečer ubijeno je osam osoba kada je napadač izveo dva oružana napada na nargila barove.

Po pisanju lista Bilda, napadač je prvo ispred nargila bara "Midnight" ubio troje i ranio jednu osobu. Potom se odvezao u četvrt Kesselstadt, gdje je upao u drugi bar istog tipa "Arena" i ubio još petero te ranio četvero ljudi.  

Jedna je osoba naknadno preminula pa se broj umrlih povećao na devet.

Policija je nakon toga u stanu napadača otkrila tijelo 72-godišnje žene i tijelo napadača te vjeruje da si je oduzeo život. Napadač je, prema Beuthu, Nijemac.

Njemačka policija nakon pokolja u Hanau
1/15

Beuth je kazao kako se istražuje postoji li kakvo pisano priznanje o kojemu je izvijestio list Bild. On je kazao kako mu nije poznato tko su bili posjetitelji šiša-barova u vrijeme napada.

Beuth je kazao i kako je napadač legalno posjedovao oružje i bavio se lovom.

List je prenio da su neke od žrtava ultradesnog napadača kurdskih korijena, ne navodeći izvore.

Među devet ubijenih pet je mladih osoba, uključujući i jednu ženu.

Savezno tužiteljstvo objavilo je u četvrtak kako postoje naznake da je riječ o ultradesnim motivima napada te da je klasificiralo djelo kao terorističko.

"Savezno tužiteljstvo preuzelo je istragu i postoje naznake ekstremno desne pozadine", kazao je glasnogovornik tužitelja.

Glasnogovornik turskog predsjednika u Ankari je kazao kako su među ubijenima u Hanauu i turski državljani.

Ankara očekuje od njemačkih vlasti da "ulože maksimalan napor" te otkriju sve detalje slučaja, kazao je Ibrahim Kalin, glasnogovornik Tayyipa Erdogana.

Komentara 6

Avatar __MAX__
__MAX__
13:03 20.02.2020.

Kurd upucao Turke a pod pritiskom Turske Njemci sebe okrive kao ultr desnicu. Pametnom dosta.

Avatar babinjak1984
babinjak1984
12:57 20.02.2020.

Njemačka više ne postoji.

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
14:06 20.02.2020.

Ma zamisli, ubojica Nijemac!!! Ma gdje su sada svi oni koji su jutros sipali mržnju prema migrantima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije