Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
beogradske novosti

U Srbiji zamjeraju što hrvatski dužnosnici izjednačavaju 'žrtve i koljače'

Jazovka (1)
Igor Kralj/PIXSELL
25.08.2014.
u 14:25

Podsjećaju kako su socijaldemokrati koji su u hrvatskoj na vlasti, ostvarili Tuđmanovu ideju o "miješanju kostiju" žrtva s jedne i druge strane

Beogradske Vesti online se zgražaju što su hrvatski dužnosnici na Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, odavanjem počasti žrtvama ustaškog i komunističkog terora izjednačili "žrtve i koljače". S neskrivenim cinizmom dodaju kako je "jedini opipljiv rezultat punopravnog članstva Hrvatske u Europskoj uniji, barem za sada, rehabilitacija ustaštva".

Zamjeraju hrvatskim političkim dužnosnicima što su nakon odavanja počasti žrtvama u Jadovnom gdje su ubijeni Srbi u Drugom svjetskom ratu, to isto učinili u Jazovki "gdje su pokopane ustaše" jer to je za njih izjednačavanje "koljača i žrtvi". Podsjećaju kako su socijaldemokrati koji su u hrvatskoj na vlasti, ostvarili Tuđmanovu ideju o "miješanju kostiju" žrtva s jedne i druge strane.

- Tako su u istom danu odali počast desetinama tisuća ubijenih Srba, Židova i Roma i njihovim dželatima. Ono što nije pošlo za rukom Tuđmanu oživotvorila je socijaldemokratska vlast, sa samo dvadesetak godina zakašnjenja - poravnala je najcrnje zvijeri i njihove žrtve - stavljajući svoj potpis na povijesnu krivotvorinu - pišu Vesti dodajući kako su Hrvati "osnovali i posebnu Komisiju za istraživanje i obilježavanje grobišta ustaških vojnika, koja je već do sada locirala više od 160 takvih mjesta, pa se može samo zamisliti koliko će porasti državni troškovi dok se sve to 'dostojno' obilježi" pa je "gotovo sigurno da neće ništa preostati za obnovu preko 3.000 porušenih antifašističkih spomenika uništenih u posljednjih dvadesetak godina".

>> Zbog Tita se šuti o jamama s hrvatskim kostima

Komentara 15

MT
mojski.tvoja
09:01 26.08.2014.

srama u srbiji nema, skrivaju kosti Hrvata, Bosnjaka, i Albanaca u batajnici, i drugim masovnim grobnicama..oni skrivaju kosti koje su dovezli sa "njihovih ratista"

RO
rosa
16:31 25.08.2014.

Ovo je kritika onih koji su u istu ravan stavili antifašiste i četnike. I ne samo to, za predsjednika države su instalirali četničkog vojvodu.

OL
olrajt
14:52 25.08.2014.

.....pa naši dužnosnici isto misle !!!!!.......izjasnili su se tako samo radi izbora!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije