Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEREDI NA ULICAMA

U Srbiji se zbraja šteta i broje ranjeni: Političari oštro osudili prosvjede

Prosvjed u Beogradu
Foto: Twitter
1/2
08.07.2020.
u 12:05

Od jutros je stanje u Beogradu mirno, a uhićene su 23 osobe, priopćila je tamošnja policija.

Više policajaca i građana ozlijeđeno je sinoć u neredima ispred Narodne skupštine u Beogradu koji su započeli nakon najave srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o mogućem uvođenju policijskog sata kao prevencije u suzbijanju koronavirusa. 

Od jutros je stanje u Beogradu mirno, a uhićene su 23 osobe, priopćila je tamošnja policija, a javlja Blic

Prosvjed u Beogradu
1/13

Tim povodom Vučić se obraća javnosti danas u 15 sati.

I ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da su napadi na policajce, koji svakodnevno brinu o sigurnosti građana, nedopustivi. U pisanoj izjavi naveo je da svatko ima pravo prosvjedovati, ali ne i kamenjima zasipati organe reda. 

– Sinoć su čak 43 policijska službenika teško ozlijeđena, jer su neki huligani očigledno mislili da je razbijanje glava pripadnika MUP-a poželjno i normalno ponašanje. Bacali su kamenja, teška i po nekoliko kilograma, na ljude koji su radili svoj posao i štitili imovinu svih građana – rekao je Stefanović.

VIDEO: Policija u Beogradu pendrekom istukla mladiće koji su mirno sjedili na klupi

Ravnatelj policije Vladimir Rebić rekao je jutros da je među 23 privedene osobe i Damnjan Knežević. Rebić je rekao da se on može označiti kao organizator upada u Skupštinu. Damnjan Knežević u javnosti je poznat kao organizator narodnih patrola protiv migranata.

Četiri spaljena automobila, od kojih jedna policijska "marica", nalaze se još od sinoć na samom početku Tašmajdanskog parka, između zgrade Pošte i Crkve Svetog Marka.

Prosvjede je osudila i predsjednica odlazeće vlade Ana Brnabić poručivši kako će institucije zaštiti pravni poredak. Optužujući oporbu za prosvjede, Brnabić je u pisanoj izjavi koju prenose beogradski mediji istaknula da najoštrije osuđuje "vandalizam političara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju s najtežim udarom koronavirusa od početka pandemije".

 

 

 

Komentara 48

ZG
zg1985
13:21 08.07.2020.

ne sme niko da vas bije

DU
Deleted user
12:39 08.07.2020.

Veliki problemi za Srbiju i neka se provjeri kakvi su to noćni letovi iz Moskve za Beograd i obrnuto .čudno

Avatar Mali Berica
Mali Berica
12:38 08.07.2020.

Ništa čudno za srbiju, to je zemlja cajka, narodnjaka, huligana, kriminalaca, mafije, zločinaca..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije