Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brnabić potvrdila

U Srbiji se vodi istraga o mogućoj rusko-srpskoj špijunskoj aferi

20.11.2019.
u 12:02

Predsjednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog zapovjednika Vojske Srbije i izvijestit će nas o rezultatima istrage, navela je Brnabić

Predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić izjavila je danas da se srbijanska vojno-sigurnosna agencija (VBA) bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente te da će kasnije tijekom dana imati više informacija o tome jer je predsjednik Aleksandar Vučić zatražio istragu.

"Razgovarala sam s predsjednikom (Aleksandrom) Vučićem, on je dao nalog VBA da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas", rekla je Brnabić za "Blic", navodeći da očekuje sve informacije tijekom dana.

"Predsjednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog zapovjednika Vojske Srbije i izvijestit će nas o rezultatima istrage", navela je Brnabić.

Izjavu srbijanske premijerke "Blic" na svom internet portalu ocjenjuje kao potvrdu navoda u tekstu koji je u današnjem tiskanom izdanju taj list objavio o špijunskoj aferi. U njoj je navodno ruski diplomat i pripadnik vojne-obavještajne službe Georgij Kleban akter snimke na kojoj se vidi kako daje novac visokopozicioniranom dužnosniku Srbije.

Snimka je na objavljena na Youtubu 17. studenog, a njezina autentičnost je potvrđena, naveo je "Blic". 

Komentara 12

Avatar ehlbert13
ehlbert13
15:11 20.11.2019.

Dok je boravio u Francuskoj, Vučku podastrli dokaze o Putinovim planovima vezanim za Srbiju! Šokirao se i otuda srčani problemi i ova istraga na brzaka...Koga "brat Putin" dohvati u "zagrljaj"...

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
13:50 20.11.2019.

Auu, spijuniraju svoje saveznike.

Avatar Zmija
Zmija
20:36 21.11.2019.

Ruski obavjestajci u Beogradu!? I sklapaju posa mimo Vucka i Vuleta! Pa nece ici tako. Zna se ko je gazda u Srbiji (rekli ste Putin!), molim vas nema smisla. A rekli ste da je Putin preko Vucka! E, tu ste u pravu. Srbija nikada nece dozvoliti da je ponizavaju svakojaki tamo neki oficiri BIA sa nekim tamo oficirima Ruske obavestajne sluzbe i to za pare! Zar ne daje njima Vulin s....... usiju sve pezplatno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije