Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bila u teškom stanju

U Srbiji preminula beba rođena s koronavirusom

Koronavirus u Srbiji
Reuters/PIXSELL
19.04.2021.
u 13:51

Na primijenjenu terapiju tijekom liječenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisistemsko popuštanje, što dovodi do smrtnog ishoda bebe, navedi se u priopćenju Univerzitetske dječje klinike Tiršova u Beogradu

Beba stara devet dana, zaražena koronavirusom, koja je u teškom stanju prebačena iz Kliničkog centra Kragujevac u Univerzitetsku dječju kliniku Tiršova u Beogradu, nažalost je preminula, priopćeno je iz te zdravstvene ustanove, javlja RTS.

Kako se navodi, tijekom liječenja od infekcije COVID-19, koja je kod bebe potvrđena odmah nakon rođenja, primijenjene sve terapijske procedure neophodne u liječenju infekcije u KC-u Kragujevac. Tijekom liječenja, zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče je uz liječničku pratnju prebačeno u dječju Univerzitetsku kliniku u Tiršovoj zbog nastavka liječenja koje podrazumijeva i zamjenu bubrežne funkcije i liječenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije u neonatalnoj COVID jedinici intenzivne njege.

"Na primijenjenu terapiju tijekom liječenja ne dolazi do poboljšanja, pogoršava se multisistemsko popuštanje, što dovodi do smrtnog ishoda bebe", navedeno se u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Dokman
Dokman
14:11 19.04.2021.

Tko god u kakvom god stanju umre, ako je imao pozivan test (na nepouzdanom testu) ide na popis umrlih od covida.

DU
Deleted user
13:55 19.04.2021.

Iskrena sućut roditeljima... Ali nemojte sada raditi covid-propagandu preko mrtve bebe, čak i kao se potvrdi da je zaista umrla od covida!!!

MA
Mato22
14:33 19.04.2021.

Sućut roditeljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije