Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRIJSKI MEDIJI

U Srbiji 'cvijeta' turizam s cijepljenjem, austrijska tvrtka Palfinger cijepila 40 radnika

Cijepljenje u Beogradu
Foto: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL
1/3
08.04.2021.
u 23:57

"Austrijske tvrtke više ne mogu čekati da njihovi zaposlenici u Austriji dođu na red za cijepljenje i sami se snalaze i traže rješenja da ne izgube radne naloge", pojasnio je šef „Palfingera“ Andreas Klauser

Više austrijskih medija među njima i austrijski radio i televizija ORF izvijestili su u četvrtak navečer o domaćoj tvrtki za proizvodnju kranova „Palfinger“ iz Salzburga koja je dio svojih radnika, njih 40-tak, cijepila protiv koronavirusa u Srbiji

„U protivnom bi izgubili poslove“, istakao je šef „Palfingera“ Andreas Klauser za ORF dodavši: „U međuvremenu gubimo poslove planirane na tri do pet godina jer naši radnici ne mogu na rad na teren“. Pojasnio je da austrijske tvrtke više ne mogu čekati da njihovi zaposlenici u Austriji dođu na red za cijepljenje i sami se snalaze i traže rješenja da ne izgube radne naloge.

„Palfinger“ je prva tvrtka iz Austrije koja je odlučila dio svojih zaposlenika cijepiti u Srbiji. Mediji navode kako je Srbija postala privlačna ne samo ljudima iz njenog susjedstva nego i šire, jer je kupila velike količine cjepiva više proizvođača pa posjetitelji iz inozemstva mogu izabrati s kojim se cjepivom žele cijepiti. Uz to ekspresno i nebirokratski dobivaju termin za cijepljenje. A to, prema pisanju medija nije teško, jer domaće stanovništvo u Srbiji još uvijek zazire od cijepljenja.

Bečki dnevni list „Kronen Zeitung“ prenosi izjavu 45-godišnjeg DJ-a Hannesa Scharngasta iz Beča , koji sada radi u jednoj marketinškoj tvrtki, a  kojeg je njegova kolegica s posla, inače porijeklom iz Srbije, prijavila za cijepljenje u Srbiji. Kako je rekao bečkom listu termin je dobio rekordno brzo, a cijepljen je AstraZenecom.

Sedamdesettrogodišnju Bečanku srbijanskog podrijetla Zoricu B. njena je kćer u Srbiji prijavila za cijepljenje i kako je rekla Krone Zeitungu, cijepljena je kineskim cjepivom Sinopharm.

Što će se dogoditi s  onima koji se cijepe cjepivom proizvođača koje Europska agencija za lijekove (EMA) još nije odobrila za upotrebu u EU, za sada se točno ne zna. 

U Austriji se cijepljenje inače odvija relativno sporo. Kancelar Sebastian Kurz je najavio da će svi Austrijanci stariji od 65 godina biti cijepljeni do kraja travnja, osobe starije od 50-godina u svibnju, a sve ostale dobne skupine tijekom lipnja. Tim više je kao „grom iz vedrog neba“ Austrijance u četvrtak pogodila vijest da ovaj tjedan Austrija ostaje bez isporuke prethodno najavljene i obećane količine doza cjepiva AstraZeneca.     

Komentara 4

Avatar Durdubak
Durdubak
15:50 09.04.2021.

Koji komentar novinara.."U Srbiji domace stanovnistvo zazire od cjepljenja"..Koja glupost..Prvu dozu vakcine primilo skoro 3 miliona,a revakcinu oko1,5 miliona..Malo li je...?..Ne treba biti ljubomoran,treba biti sposoban..Nije Vucko glup sto vakcinise strance dzabe.Svaki od njih ce potrositi u Srbiji bar 50 eura kad dodje na vakcinaciju,pa racunajte...

IV
ivanjoksimovic
07:00 09.04.2021.

Budite bez brige, odobrice EU sve. Nemacka krece da uvozi Sputnik V, a juce je i Kurtz najavio. Tako ce i kinesku. A dolaze iz cele EU. Italijana masa, a cak i iz Holandije dodju ljudi. Morace EU nesto ozbiljno da menja u svom dvoristu. Nesto je trulo.

BR
Brankko
01:28 09.04.2021.

Zar zaista CVIJETA turizam?! Imamo imenicu cvijet, i cvijeće, ali je glagol CVJETATI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije