Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispred Hotela Cornaro

U Splitu prosvjed protiv TE Peruća

Ispred Sabora održan mirni prosvjed protiv termoelektrane Peruća
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
28.09.2017.
u 09:55

Prosvjed su organizirale građanske inicijative "Javno je dobro" i "Ne daj se Cetino". Policija je potvrdila da se prosvjed za sada održava bez incidenata.

Pedesetak građana okupilo se danas ujutro ispred Hotela Cornaro u središtu Splita, gdje u 10 sati započinje prvi međunarodni energetski forum EU-Rusija, prosvjedujući protiv izgradnje termoelektrane na Perući.

Prosvjed su organizirale građanske inicijative "Javno je dobro" i "Ne daj se Cetino". Policija je potvrdila da se prosvjed za sada održava bez incidenata.

Prosvjednici nose transparente na kojima među ostalim piše "Uz narod Cetine, čuvajmo rapske plaže", "Vodu ustavi", Zašto trujete raj na zemlji?", NE termoelektrani Peruća!" i "Obranimo ustav od veleizdajnika i interesnih grupacija".

Upravo je energetski forum "Izazovi i mogućnosti na području energetike u Jugoistočnoj Europi" bio povod da se prosvjednici okupe ispred hotela u kojem se održava, jer se tamo očekuje dolazak stručnjaka za energetiku i gospodarstvo iz Europske unije, Rusije, jugoistočne Europe i s Mediterana, koji će razmatrati energetsku problematike na relaciji EU - Rusija, te mogućnosti ulaganja u Hrvatsku. 

Na početku foruma očekuje se, među ostalima, sudjelovanje ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić, predsjednika Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Mira Kovača, pomoćnika ministrice vanjskih poslova Josepha Gene Petrića, državnog tajnika za energetiku Ivu Milatića, splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana i ruskog veleposlanika u Hrvatskoj Anvara Azimova.

Komentara 12

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
10:07 28.09.2017.

Nego, Večernji, zašto niste omogućili drugoj strani što ima za reći, nego samo trojici bezveznjaka; tzv. "znanstvenika" koji su protiv izgradnje termo elektrane Peruća? Opet potvrđujete da niste ništa drugo nego austrijske novine koje rade u austrijskom interesu i kojima je cilj totalna gospodarska devastacija Hrvatske i sprječavanje bilo kakvih investicija?

Avatar southman
southman
10:54 28.09.2017.

Po čemu je plinska elektrana toliko štetna, a elektrana na mazut u centru Zagreba nije !? Molio bih akademika Bulja da mi stručno odgovori na ovo pitanje !?

AO
ante.oreskovic75
12:44 28.09.2017.

Posve razumijem Bulja i njegove kraišnike!Neodoljiva im je želja vratiti se živjeti na stablu i u pećini!Alternativa im je da ih drugi financiraju i za uzvrat jure konjima jednom godišnje!Sve drugo zagađuje okolinu i njihove umove!Bulja za predsjednika cetinske krajine,beskonačnono puta će ga birati kao i Bandića njegovi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije