Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUG 107 METARA

U Splitu isporučen polarni kruzer Hondius, gradi se i njegov 'blizanac'

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/10
23.05.2019.
u 12:00

Putnicima nudi maksimalnu sigurnosti i udobnost, a vlasnik Oceanwide Expeditionsa ističe kako je zadovoljan Brodosplitom te da je isporuka tekla prema dogovoru

Danas je održana svečanost isporuke polarnog kruzera Hondius nizozemskoj tvrtki Oceanwide Expeditions. Istovremenu je potpisan i ugovor o gradnji Hondiusova "blizanca" za tu istu nizozemsku tvrtku.

Brod je namijenjen za krstarenja, dug 107 metara, a ima kapacitet primiti 200 putnika.  Putnicima nudi maksimalnu sigurnosti i udobnost. Vlasnik Oceanwide Expeditionsa ističe kako je zadovoljan Brodosplitom te da je isporuka tekla prema dogovoru.

Ukupna vrijednost oba broda je oko 100 milijuna eura, a isporukom ovog broda poništeno je jamstvo države Brodosplitu za gradnju tog broda u vrijednosti od čak 36 milijuna eura, piše HRT.

Osim toga, Brodosplit gradi jedrenjak za koje šef Tomislav Debeljak uvjerava kako su nagađanja o kašnjenju projekta kriva. Projekt je, kaže, siguran.

Komentara 2

Avatar dpejakovic
dpejakovic
12:18 23.05.2019.

A šteta, da je posao propao novinari koji siju kulturu mržnje bi imali o čemu pisati. Novinari su definitivno najveći krivci za stanje duha.

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:06 23.05.2019.

Ti očito imaš problema sa svojim duševnim stanjem. Ali nisi ti kriv što si živ i što te je prikratio naš Hrvatski Bog za razum, zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije