Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika eksplozija

Pokolj u Kabulu: Najmanje 80 ubijenih, više do 350 ranjenih

Foto: Reuters
1/7
31.05.2017.
u 08:32

Prema navodima policije bomba je bila postavljena u blizini utvrđenog ulaza u njemačko veleposlanstvo

Najmanje 80 osoba ubijeno je i preko 350 ozlijeđeno u velikoj eksploziji koja je u srijedu ujutro potresla diplomatsku četvrt u Kabulu, objavilo je ministarstvo unutarnjih poslova.  

"Ima 40 mrtvih i ozlijeđenih", izjavio je glasnogovornik ministarstva Nadžib Daniš ne navodeći zasad druge detalje. Više od 60 ozlijeđenih, uglavnom civila, odvezeno je u bolnice, kazao je glasnogovornik ministarstva zdravstva Ismael Kavosi.

"Eksplodirala je autobomba", izjavio je ranije glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Nadžib Daniš ne navodeći cilj napada.

U diplomatskoj četvrti nalaze se brojna strana veleposlanstva. Gusti dim bio je vidljiv na nebu, no za sada se ne zna što je bila meta napada.

Prema navodima policije bomba je bila postavljena u blizini utvrđenog ulaza u njemačko veleposlanstvo.

Nijedna skupina nije za sada preuzela odgovornost za napad, no do eksplozije dolazi ubrzo nakon što su talibani krajem travnja objavili početak "proljetne ofenzive".

 

Komentara 4

MA
malala
09:53 31.05.2017.

Opet religija mira. Dobro je Ratzinger rekao sta su dobra svijetu donijeli. Svi bi nam se natrkeljali u krilo i da ih hranimo a oni ce sjedit kuci i ispred svojih ducancica, stancat djecurliju, bacit koju bombicu i sisat od naseg rada.

SI
sipuranikola
09:44 31.05.2017.

Zivio he beni post

TB
taras.buljba
09:55 31.05.2017.

Pod hitno vratiti nase vojnike kuci pod hitno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije