Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konferencija u PU krapinsko-zagorskoj

U Sloveniji tiskali i u Hrvatsku prokrijumčarili 450.000 krivotvorenih kuna

krivotvorene novčanice
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/10
16.07.2015.
u 17:06

Nakon višemjesečnog kriminalističkog istraživanja nad deset osoba s područja grada Zaprešića, policajci PU krapinsko-zagorske i PNUSKOKA, uz koordinaciju Općinskog državnog odvjetništva u Zlataru, priveli su jučer šest osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nabavljanje i stavljanje u optjecaj lažnih hrvatskih kuna.

Jučer su temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu izvršene pretrage domova i drugih prostora i vozila te je zadržano četvero ljudi. Mozak cijele operacije bila je 25-godišnjakinja koja je s dosad još nepoznatim osobama  u Sloveniji tiskala i preko granice u Hrvatsku distribuirala oko 450 tisuća kuna lažnih novčanica u apoenima od 500 i 1000 kuna, koje je ona osobno, ali i mrežom svojih prijatelja i poznanika, stavila u opticaj na teritoriju Hrvatske. Protiv 25-godišnjakinje te 38-godišnjaka, 30-godišnjaka i 28-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru, a uhićene osobe su predane pritvorskom nadzorniku.

– Od ukupno tiskanih 450 tisuća kuna, u optjecaju je završilo između 50 i 80 tisuća kuna, najviše u trgovačkim centrima, a pretragom stanova i obiteljskih kuća, zasad smo pronašli oko 250 tisuća kuna. Za ostalom količinom lažnog novca još uvijek tragamo – rekli su na jučerašnjoj konferenciji za tisak u PU krapinsko-zagorskoj, koja je cijeli slučaj vjerojatno preuzela zbog toga što je među osumnjičenima i 28-godišnji sin načelnika PU zagrebačke Gorana Burušića, Saša Burušić.

U policiji su nam rekli kako je krivotvoreni novac lošije kvalitete, a na „crnom tržištu“ može se mijenjati u omjeru  jedan naprema tri. Tisuću krivotvorenih kuna može se tako kupiti za 300-tinjak onih pravih.

>>Kruže krivotvorene novčanice od tisuću kuna – evo kako ih prepoznati

>>U Bugarskoj otkupili lažne novčanice od 500 eura pa ih distribuirali po RH

>>Sin šefa zagrebačke policije Saša Burušić pušten iz Remetinca

Komentara 1

Avatar kravata
kravata
07:00 17.07.2015.

Dobra ideja za grcku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije