Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbrinjavanje potomstva

U sklonište udruge Šapica pod okriljem noći ubacili devet štenaca

Foto: Privatni album
1/6
06.05.2019.
u 19:53

Štenci nemaju ozljeda i sigurno ih nisu bacali preko ograde, a imaju sreću da je u dvorištu bio Rex koji je dobrica i nije im ništa napravio, kažu u Udruzi Šapica iz Donje Bistre

Kako u praksi izgleda provođenje Zakona o zaštiti životinja i njegova odredba kako se svaki vlasnik mora pobrinuti za potomstvo svojeg kućnog ljubimca (čl. 52, st 2) jutros su se uvjerili u skloništu udruge Šapica u Donjoj Bistri. Kad su otvorili ulazna vrata, u dvorištu ih je uz njihova čuvara Rexa dočekalo devet štenaca.

 

– Na štencima nema vidljivih ozljeda, svi su dobro pa pretpostavljamo da ih nisu bacali preko ograde. Osim toga, kamera koja inače gleda prema ulazu bila je ugašena i uz to okrenuta na drugu stranu. Zato sumnjamo da su morale biti barem dvije osobe, jedna koja je bila u dvorištu, a druga koja joj je dodavala psiće – rekla nam je Alexandra Ivanov, predsjednica udruge Šapica. Sve su prijavili policiji koja je izišla i na teren, ali nemaju nikakvih dokaza. Zato mole sve koji imaju bilo kakvu informaciju da im se jave, makar i anonimno.

– Inače smo u krizi, a ovo je ogroman financijski teret za nas. Treba ih hraniti, cijepiti protiv zaraznih bolesti bjesnoće, očistiti od parazita i kastrirati – kažu u udruzi. I premda su zabrinuti zbog svih izdataka koji ih čekaju, presretni su, kažu, što je prošle noći dvorištem šetao Rex.

Heroj Rex pazio je na štence

Foto: Privatni album

– Srećom, naš Rex je dobar prema štencima pa su bili na sigurnom.. Da nije takav, moglo je biti kobno za psiće – ističu. Želite li im pomoći, novčanu donaciju možete uplatiti na račun IBAN: HR4924840081103555954, a ostale donacije možete donijeti u sklonište ili ostaviti u Veterinarskoj stanici Zaprešić. Dodatne informacije dobit ćete na mobitel 098/521-803.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije