Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedan 4,2 milijuna eura

U Sisku predstavljen HCR-ov projekt razminiranja triju županija

mine
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
26.08.2014.
u 13:22

Za ovaj projekt EU je dala 4,2 milijuna eura, a još milijun osigurala je Hravtska

Projekt "Razminiranje socijalno-gospodarske infrastrukture u Ličko-senjskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zadarskoj županiji" prezentirali su danas u Sisku ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Nataša Mikuš Žigman, ravnateljica Ureda za razminiranje Vlade Dijana Pleština te predstavnici triju županija.

U projektu, kojega financira program EU za Hravtsku IPA 2013, do 25. travnja iduće godine trebalo bi se raznimirati dijelovi Gospića i Perušića u Ličko-senjskoj županiji, dijelovi Petrinje, Siska i Gline u Sisačko-moslavačkoj županiji te dijelovi Benkovca i Novigrada u Zadarskoj županiji. Za ovaj projekt EU je dala 4,2 milijuna eura, a još milijun osigurala je Hravtska. Inače, na području Hrvatske još je 586,4 kvadratna kilometra minski sumnjivih područja, u 11 županija, 82 grada i općine.

Na tim područjima nalazi se oko 64.000 mina i 14.685 oznaka minske opasnosti. Od početka provođenja razminiranja Hrvatska je od EU i drugih zemalja, kroz razne oblike pomoći, dobila 31 milijun eura.

>> Grad Petrinja protiv ostataka rata i posljedica četiri poplave

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije