Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomažu djeci

U Sisku je trenutno 46 pomoćnika u nastavi za 52 učenika

Projekt 'Rukom pod ruku'
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/2
04.10.2018.
u 14:11

U Sisku su s programom pomoći u školi učenicima s teškoćama u razvoju krenuli još 2008. godine, a od 2014. se u tome priključio Europski socijalni fond

Tri godine radim i družim se s Josipom, a naša je uloga da integriramo dijete u razred, da ga socijaliziramo i da ga djeca prihvate. U slučaju Josipa to je odlično izvedeno“, rekla je Zvjezdana Bursać, učiteljica razredne nastave zaposlena već tri godine kao pomoćnik u nastavi pri Osnovnoj školi "Braća Ribar“ u Sisku.

Ove školske godine u sisačkim je osnovnim školama zaposleno ukupno 46 pomoćnika u nastavi i jedan stručni komunikacijski posrednik, a koji u nastavi pružaju podršku za ukupno 52 učenika s teškoćama u razvoju. U OŠ Braća Ribar, koja je najveća škola na sisačkom području, je devet pomoćnika u nastavi.

Među njima je i Ankica Plavljanić Milojević.

"Povjerenje je put ka uspjehu , a za integraciju djeteta s poteškoćama u razvoju važno je i prihvaćanje djeteta i od nastavnika te šire zajednice, ne samo od učenika u razredu“, istaknula je Ankica.

Projekt 'Rukom pod ruku'
1/7

U Sisku su s programom pomoći u školi učenicima s teškoćama u razvoju krenuli još 2008. godine, a od 2014. se u tome priključio Europski socijalni fond iz kojeg se sada financiraju projekti diljem Hrvatske i koji je omogućio da ovakvu pratnju kroz nastavu dobije daleko više učenika nego prije. 

"Dva milijuna godišnje smo dobili iz Fonda za naš četverogodišnji projekt "Rukom pod ruku“, a sve kako bi posebno ranjivoj skupini učenika omogućili uvjete za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, kako bi oni imali iste uvjete nastave kao i drugi, te da se ne izdvajaju pri tome iz razreda“ – rekao je Goran Grgurač, pročelnik gradskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo.

>> Pogledajte druženje životinja i timaritelja u ZOO-u u Zagrebu

Komentara 2

Avatar _Hedon_
_Hedon_
14:28 04.10.2018.

pohvalno

SA
samoborka
21:06 04.10.2018.

Ok. Ali..ne forsirajte djecu s poteskocama u razvoju ici u redovnu skolu. Ne cinite im uopce uslugu time,a niti ostaloj djeci i nastavnicima tamo. To je zadnje vrijeme postao trend,a bez ikakvih pravih argumenata. Umjesto krajnje stresnog djetinjstva u okruzenju djece s kojom se ne mogu nositi i poistovjetiti, uputite ih u drustvo njima jednakih i slicnih s kojima mogu pratiti korak,osjecati se prirodno,prihvaceno i gdje ce im se nastavnici imati i vremena i znanja posvetiti. Asistenti u nastavi su za 10ak posto takve djece spas, a za svih ostalih 90% totalna glupost i protracen novac i vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije