Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
holms

U Siriji ubijen sin vođe terorističke Islamske države Bagdadija

Abu Bakr al Baghdadi
Foto: REUTERS TV/REUTERS/PIXSELL
04.07.2018.
u 07:08

U lipnju je Irak objavio da je ubio najmanje 45 militanata Islamske države prilikom zračnog napada u sirijskom gradu Hajinu, što je bio posljednji u seriji napada koje predvodi Bagdad.

Sin čelnika Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija ubijen je u gradu Homsu u središnjoj Siriji, objavila je u utorak navečer novinska agencija bliska ovoj skupini.  

"Sin kalifa, Hudajfaha al-Badrija, ubijen je u operaciji protiv Nusajrijaha (termin koji skupina koristi za snage režima predsjednika Bašara al-Asada) i Rusa, u termoelektrani u Holmsu", navela je agencija Nashir News.  

Agencija je objavila fotografiju dječaka koji nosi oružje i odjeven je u vojničku odoru, ne navodeći detalje kada je došlo do ubojstva.

Al-Bagdadi je 2014. proglasio kalifat koji je obuhvatio dijelove Sirije i Iraka. Sebe smatra nasljednikom Muhameda te da ima pravo na titulu kalife, čelnika Muslimana.

U lipnju je Irak objavio da je ubio najmanje 45 militanata Islamske države prilikom zračnog napada u sirijskom gradu Hajinu, što je bio posljednji u seriji napada koje predvodi Bagdad.

Vojska je objavila da su irački borbeni zrakoplovi F-16 ciljali sastanak visokih dužnosnika Islamske države na sirijskom teritoriju.

Među ubijenim teroristima, kako ih naziva sirijska vojska, nalazi se i glasnik šefa Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija, dodaje se u izvješću ali se ne navodi kada je točno zračni udar izveden.  

Komentara 11

KR
Krotila
07:29 04.07.2018.

kako se zove onaj sin od vojvode,koji sanja dio Hrvatskog teritorija i njega nešto srbi

PR
prajdali100
07:39 04.07.2018.

.....sad je malac u društvu 100000000 djevica.Baš ga briga.

VJ
vjaceslav
13:59 04.07.2018.

ubojstvo? ubojstvo podrazumijeva nedužnu žrtvu, a ovdje se radi o likvidaciji bojice i krvnika, sinu obojice i krvnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije