Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvedravanje popodne

U Šibeniku otkazana nastava, snijeg pada u Slavoniji!

Šibenik snijeg
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/26
29.01.2014.
u 10:20

Meteorolozi DHMZ-a prognoziraju da će se već prijepodne početi razvedravati u gorju, poslijepodne u većem dijelu središnje i istočne Hrvatske, a navečer u Podravini i Međimurju.

Zbog snijega i poledice u Šibeniku je danas otkazana nastava u osnovnim školama, a učenici će u školske klupe "po uobičajenom rasporedu" ponovno sjesti sutra, odlučila je pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić u dogovoru s ravnateljima šibenskih škola.

HAK piše da snijeg još pada u dijelu Slavonije i sjeverozapadne Hrvatske, dok jak vjetar usporava promet na autocesti Rijeka – Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, a zbog bure je zabranjen promet autobusima na kat, vozilima s kamp-prikolicama i motociklima između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Najhladnije na Zavižanu i Sljemenu

Meteorolozi DHMZ-a prognoziraju da će već prijepodne početi razvedravanje u gorju, poslijepodne u većem dijelu središnje i istočne Hrvatske, a navečer u Podravini i Međimurju. Na Jadranu će biti djelomice sunčano, u južnoj Dalmaciji i na dubrovačkom području do sredine dana oblačnije uz mjestimičnu kišu i grmljavinu, u Konavlima susnježicu. Najviše temperature u unutrašnjosti danas će biti od -3 do 0, na Jadranu većinom od pet do 10 Celzijevih stupnjeva, dok će navečer osjetnije zahladnjeti.

U 8 sati najhladnije je bilo na Zavižanu, -11 Celzijevih stupnjeva, a slijedi ga Sljeme sa -9. U Zagrebu smo se probudili na -3 stupnja, Osijeku -4, u Rijeci je u 8 sati bila 0, a u Splitu 4 stupnja. Najviše snijega napadalo je u Lipiku, čak deset centimetara, i Karlovcu jedan centimetar manje. Ukupno, najviše snijega ima na Sljemenu, 43 centimetra, slijede ga Zavižan sa 42 centimetra i Delnice s jednim centimetrom manje.

Sutra snijeg i kiša

Za sutra meteorolozi najavljuju većinom oblačno vrijeme. U unutrašnjosti će jutro biti vrlo hladno, a danju toplije, "pa će uz snijeg mjestimice biti i kiše, osobito u gorskoj Hrvatskoj, unutrašnjosti Dalmacije i dijelu središnje Hrvatske". Na Jadranu će ponegdje biti i obilnije kiše i puhat će jako i olujno jugo. 

>>Forjan (HDZ): Očistite snijeg građanima starije dobi i ne naplaćujte parkiranje

>>Snijeg zabijelio i Šibenik - pahulje razveselile građane

Komentara 2

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:42 29.01.2014.

Hm,kad vidim ove manekene sa slike, a posebno ovog sa sunčanim očalama, obučene kao da su u Sibiru, kako jurišaju na dva kvadrata snijega dubokog dva centimetra, odmah mi padne na pamet pisma "maslina je neobrana, nema koga da je bere". Al kad treba priiččččaaaaaaat.

Avatar matalan
matalan
10:21 29.01.2014.

jadna dica, svi će na klapsko pivanje..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije