Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bedekovčina

U šetnji sa psom uz Bajere pronašla pretučenu kujicu bačenu u jamu

Foto: Privatni album
1/3
30.12.2019.
u 14:51

Na glavi ima rane, noge su joj bile zavezane špagom, a bačena je u vreći za smeće. Prema broju čipa pronađena je vlasnica, a policija istražuje sumnju u kazneno djelo

Uobičajena nedjeljna jutarnja šetnja za Bedekovčanku Gordanu Mirt pretvorila se u bitku za spas psa bačenog u jamu pored Bajera. Sa svojim psom Maksom krenula je putevima uz jezera, a onda se on izgubio u šikari.

– Uporno je lajao i nije izlazio pa sam krenula za njim. Ugledala sam ga na rubu jame u kojoj je bila zavezana vreća. Nešto je bilo unutra i Maks me lavežom zvao da pomognem. Da nije bilo njega, sigurno je ne bih pronašla – priča nam gospođa Mirt. Kaže, jedva je izvukla vreću, a kad ju je uspjela razvezati ugledala je kujicu.

– Bila je još živa, ali jedva je disala i nije bila dobro. Noge su joj bile zavezane, štrik joj je bio i oko vrata, a na glavi je imala rane. Zamolila sam jednog ribiča da mi pomogne osloboditi je svih tih štrikova kojima su je vezali. Otišla sam po auto i odvela je veterinaru – opisuje G. Mirt. Kaže, mislila je da je kujica skotna, no utvrđeno je da se kujica nedavno oštenila. Što se štencima dogodilo, pitanje je na koje trenutno nema odgovora.

Kako je kujica čipirana, utvrđeno je ime vlasnice i sve je prijavljeno policiji. Što su do sada utvrdili, je li riječ o kaznenom djelu mučenja životinje i jesu li podigli kaznenu prijavu nadležnom Odvjetništvu, upitali smo Policijsku upravu krapinsko-zagorsku?

– Policijski službenici Policijske postaje Zabok provode kriminalističko istraživanje temeljem osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinje“ iz čl. 205 Kaznenog zakona – kažu iz PU te dodaju kako će nakon toga, ovisno o utvrđenom, biti obaviještena odgovarajuća državna tijela.

Za to vrijeme kujica se oporavlja u domu njezine spasiteljice.

– Jedno je sigurno, vlasnici je ne vraćam. Već je puno bolje, idemo i danas kod veterinara. Moj Maks se ne odvaja od nje – kaže Bedekovčanka.

Ključne riječi

Komentara 12

CA
cacko
16:02 30.12.2019.

Gosp. MIrt Ovo sto ste ucinili divna ste osoba .Zelim vam svs sve najljepse i najsretnije dane u vasem zivotu. Nadam se da ste toj jadnoj kujici spasili zivot . Toj neljudskoj osobi tom Monstrumu zelim da se to ia se to i njoj dogodi. To joj zelim u novoj GOD.

EL
eleonora
17:02 30.12.2019.

za sličan slučaj još prije nekoliko godina je osuđen vlasnik (ai veterinar, što ovdje nije slučaj) i za smrt štenaca i za smrt kujice. novčanom kaznom. I zatvorskom vlasnik

NA
natrag
15:39 07.01.2020.

Hoćemo ime vlasnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije