Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Doveden iz zatvora

U šest mjeseci prevarant i nasilnik Željko Kovačević tri puta osuđen

keko22_PXL_kar_100413_655
PIXSELL
20.11.2010.
u 11:30

U petak je dobio još 2 godine i 8 mjeseci zatvora zbog namjernog izazivanja prometne nesreće i sprečavanja policajca u obavljanju dužnosti

Željko Kovačević (41) iz Draganića jučer je u Općinskom sudu u Karlovcu opet proglašen krivim i za dva kaznena djela osuđen na jedinstvenu kaznu od dvije godine i osam mjeseci zatvora. To je treća presuda protiv Kovačevića u posljednjih šest mjeseci.
Ovaj put u zatvor će zbog izazivanja prometne nesreće 3. lipnja 2009. godine, kada je namjerno kočio da bi u njegov auto, već prije oštećen na stražnjem kraju i bez signalizacije, udarila Inga Kirš, koja je vozila iza njega. Za sudskoga postupka nekoliko je svjedoka potvrdilo da je Kovačevićev auto na stražnjem kraju bio polijepljen trakom koju je on nakon sudara odlijepio, a plastiku sa svjetala stavio u prtljažnik.
Osuđen je i za događaj na Baniji 14. ožujka 2008., kada je automobilom VW Bora krenuo na policajca Sašu Matejčića iz mobilne jedinice Kobre. Taj postupak započeo je lani u Županijskom sudu, a teretilo ga se za teško ubojstvo u pokušaju. Prijetila mu je zatvorska kazna do čak 40 godina. Kasnije je DORH prekvalificirao optužbu, pa je u tom slučaju mogao dobiti zatvorsku kaznu od najviše tri godine.
Sutkinja Marija Živčić Kovačevića je 15. travnja osudila zbog prijevare u kupoprodaji stana na godinu i četiri mjeseca zatvora, a dva dana kasnije sudac Leon Kovačić na tri godine zatvora za seriju prijevara i prijetnje četvorici policajaca.

Komentara 2

Avatar glavonja
glavonja
09:16 22.11.2010.

... sramota, naše sudstvo i DORH su u banani, za to što je htio pregaziti policajca trebao je dobit minimalno 10 godina... , kakvu poruku su time dali građanima ?????????

LE
leptirica11
10:49 22.11.2010.

Nije naše sudstvvo baš uvjek u banani...jedino ako se umješa viša sila,više instance,poput DORHA u ovom slučaju.Zašto recimo ovaj očito problematični cigić nebi dopao u ruke legende karlovačkog suda-jednog profesionalca u svom časnom poslu-Ante Ujevića!Možda stoga što njegov odvjetnik traži izuzeće tog suca...jer cigo je očito moćan-bogat,i navikao potkupljivati,plaćati...odvjetnika itekako!ali voljela bi da LIK pokuša potplatiti jednog Ujevića...mislim da svjetlo dana nebi dočekao tako skoro,naravno imajući na umu I sva zlodjela koja čini.Čak ni NA UOBIČAJENE ZASTARE SE NEBI MOGLO RAČUNATI,jer Ujevićeva blitz suđenja traju-od nekoliko sati-do tri dana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije