Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ KAJANJA

U seksualnom kultu iskoristili tisuće žena

Keith Raniere
Foto: JANE ROSENBERG/REUTERS/PIXSELL
1/9
22.06.2019.
u 00:05

Manipulator je okupljao žene koje su ga financirale te su mu bile seksualne robinje

Sud u New Yorku proglasio je nakon šestotjednog suđenja krivim Keitha Ranierea i tako stavio točku na i kulta koji se, prema nekim svojim elementima, može usporediti sa kultom zloglasnog Charlesa Masona. Doduše, Raniereova organizacija Nxivm nije izvršila organizirana ubojstva, ali izgradila je cijeli sustav zlostavljanja, izrabljivanja i porobljivanja žena samo s jednim ciljem. Da Raniereu pruži seksualno zadovoljstvo i bogatstvo.

Izgladnjivanje prije seksa

Još krajem devedesetih godina prošlog stoljeća Raniere je počeo graditi Nxivm kao grupu za terapijsku pomoć, no riječ je u stvari bila o kultu koji je počeo okupljati žene koje su postajale Raniereove seksualne robinje. Vrlo dobar manipulator, Raniere je sam sebe opisivao svojim žrtvama kao najpametniju i najetičniju osobu na svijetu, uspoređujući se s Gandhijem i Einsteinom. Raniere je uspijevao u prilično kratko vrijeme svojim žrtvama “isprati mozak”, navesti ih da postanu njegove seksualne robinje koje su ispunjavale svaku njegovu želju.

Nakon nekog vremena bio je sve uspješniji pa je u svoj krug uvlačio čak i cijele obitelji s djecom. Kult je imao sjedište u Albanyju nedaleko od New Yorka, no “sljedbenice” su dolazile ne samo iz cijelih Sjedinjenih Država već i iz Kanade, Meksika i Centralne Amerike. Prema procjenama, Raniere je kroz sve ove godine oko sebe okupio oko 16 tisuća ljudi, a mnoge je žene među njima seksualno i financijski iskorištavao. Sve je išlo toliko daleko da su pojedine članice ove sekte morale Raniereu podvoditi svoje kćeri, ponekad i malodobne, kojima je uzimao nevinost.

Foto: JANE ROSENBERG/REUTERS/PIXSELL

Sve one prolazile su prije kontakta s Raniereom poseban tretman, bile su zatvarane u posebne sobe, u stvari tamnice, u kojima bi boravile po dva mjeseca dok ne izgube na kilaži i dobiju oblik kakav je Raniere posebno volio – poput malih, mršavih djevojčica. Neke od njih tijekom suđenja svjedočile su o izgladnjivanju i torturi kojoj su bile izložene tijekom priprema za prvi seksualni susret s vođom Nxivma, koje su provodile Raniereove “pobočnice”, odnosno posebno izabrane seksualne robinje koje su pripremale nove žrtve za susret s vođom kulta.

Ove pobočnice bile su dio DOS-a, posebne organizacije unutar Nxivma koja je brinula o funkcioniranju cijelog kulta. Članice DOS-a bile su žigosane, u kožu im je vrelim željezom bio utisnut žig KR s inicijalima Raineirea, a morale su predati i posebne kompromitirajuće videomaterijale koji bi bili objavljeni u javnosti ako bi ikada progovorile o svemu što se događa. Te kompromitirajuće videomaterijale najčešće je snimao sam Raineiere.

Seksualne robinje okupljene oko Ranierea i njegove organizacije dolazile su iz svih slojeva društva. Od siromašnih Meksikanki koje su Raniereu dovodile i svoje kćeri do nekoliko bogatih i poznatih žena, među kojima je i Allison Mack, hollywoodska glumica poznata iz serije Smallville.

Foto: REUTERS

Proslave u slavu vođe

Pored seksualnog zadovoljstva, članice kulta financirale su cijelu organizaciju i Raniereov život na visokoj nozi. Naime, svakog kolovoza sve članice ovog kulta, odakle god dolazile i ma kakvog financijskog stanja bile, morale su Nxivmu uplatiti po dvije tisuće dolara, odnosno oko 13 tisuća kuna kako bi se “dostojno proslavio vođin rođendan”. Svakog 26. kolovoza u Albanyju bi bila organizirana vrlo luksuzna rođendanska proslava, na kojoj bi nastupali poznati pjevači i zabavljači, a novac koji je kultu uplaćivan bio je dostatan za financiranje sljedeće “poslovne godine” kulta.

– Što god da se događalo na ovim godišnjim proslavama, sve je bilo u slavu Ranierea – ustvrdila je jedna svjedokinja tijekom suđenja. Odvjetnici su tvrdili kako Raniere treba biti oslobođen jer je ono što je činio “ogavno, ali ne i protuzakonito”, sud ga je proglasio krivim, a prijeti mu doživotna kazna zatvora.

Komentara 7

Avatar Voljeni Maršal Tito Pajcek
Voljeni Maršal Tito Pajcek
01:03 22.06.2019.

Treba mu dati Nobelovu nagradu za mir i opće dobro.

SC
Santo_CavernicoIo
03:08 22.06.2019.

dobra ideja

SA
samoborka
07:17 22.06.2019.

Dok ima budala,pametni dobro zive...kaze poslovica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije