Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI JOŠ NEPOZNATI

U Samoboru pronađeni milijuni, sumnja se da pripadaju Kovačeviću iz afere Janaf

Foto: Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL
1/7
23.09.2020.
u 22:12

"Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem koje policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije", priopćila je tada policija.

Na jednoj adresi u Samoboru, do koje je policija došla istražujući aferu Janaf, navodno su tijekom pretrage koja se odvijala jučer i danas nađeni milijuni kuna. Kako piše Jutarnji list, sumnja se da ti milijuni pripadaju Draganu Kovačeviću.

No, do potvrde te informacije nisu uspjeli doći. Kao ni do adrese objekta, a ni do osobe koja je vlasnik objekta. Jedino što je sigurno jest da ta osoba nije iz bliže Kovačevićeve obitelji.

Također, pišu, što se tiče iznosa zna se samo da se radi o milijunima te da bi iznos mogao doseći i 10 milijuna kuna.

Podsjetimo, krajem prošlog tjedna provedena je velika policijska akcija u kojoj je uhićeno 11 osoba, među kojima su šef Uprave Janafa Dragan Kovačević i Krešo Petek, vlasnik tvrtke Elektrocentar Petek iz Ivanić-Grada. Zajednička akcija policije i Uskoka vezana je uz malverzacije u državnoj tvrtki Janaf. Istragom su obuhvaćena i dva gradonačelnika, HDZ-ov gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, koji su također uhićeni.

FOTO: Nedavno uhićenje šefa Janafa Dragana Kovačevića

1/4

"Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem koje policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije", priopćila je tada policija.

 

Komentara 57

Avatar Leftard_logic
Leftard_logic
22:53 23.09.2020.

Pod hitno provesti čistku intelektualne elite ovog društva i to strijeljanjem i vješanjem

VH
volim.hrvatsku65
23:11 23.09.2020.

Dragi komentatori, ne citate dobro text i ne pratite ostale medije..... Kovacevic je bio clan SDP-a, a sada je clan HNS-a tj. ( Prdoljakov covjek ....)

TK
tkoznaa
23:04 23.09.2020.

10. 000.000,00 kn vidite li vi ovu brojku. Tip zaradio da svoju kunu nije uložio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije