Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treslo se tlo

U samo dva sata dva su potresa zatresla Hrvatsku

muć
Ivo Čagalj/PIXSELL
Autori: ipš/VLM, jk/VLM
02.02.2013.
u 14:54

Podrhtavanje tla osjetilo se uz obalu od Šibenika do Splita. Drugi potres osjetio se u Zagrebu i Karlovcu

Istok Austrije i zapad Slovenije zatresao je potres jačine 4,2 stupnja po Richteru u 14:30 sati na dubini od 2 kilometra. Epicentar potresa je 27 kilometara jugozapadno od Klagenfurta, a 60 kilometara sjeverno od Ljubljane.

U samo dva sata dva su potresa zatresla Hrvatsku. Prvi je bio u 12.42 sati s epicentrom nedaleko od Muća, magnitude 3,2 po Richteru. Podrhtavanje tla osjetilo se uz obalu od Šibenika do Splita. Drugi potres osjetio se u Zagrebu i Karlovcu, te u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, malo prije 15 sati. Izgleda da je drugi potres zapravo bio u Austriji, na granici sa Slovenijom, 50-ak kilometara od Ljubljane u 14.53, jačine 4,5 po Richteru.

Potres se osjetio u gradovima Mariboru, Velenju, Celju, Kamniku i Ljubljani, a u Hrvatskoj manji potresi tla osjetila su se do Velike Gorice. Kako piše slovenski 24ur, potres je "zazibao" zgrade, a podataka o oštećenjima još uvijek nema. I mnogi stanovnici metropole osjetili su podrhtavanje tla.

- Oko 14.40 sati u Šestinama sam osjetio potres. U dvije do tri sekunde sam osjetio 5 do 10 podrhtaja - javio nam je čitatelj Davor dok je čitateljica Sandra potvrdila da je potres osjetila u Rudešu. - Osjetila sam potres iako su mi svi govorili da sam luda - povjerila nam je Sandra.

Jeste li osjetili potres ili imate neke informacije javite nam na e-mail dojavi@vecernji.net

Komentara 3

TR
Trempetich
15:41 02.02.2013.

Au kao da mi Hrvati nismo navikli na potrese sa svih strana. Richter više nije ni mjerilo osim ako nije katastrofalan...I uopće nije bitno što se trese tlo, nego se nama ljudima trese pod nogama. Naravno nekima zbog vlastite osnovnene ljudske egzistentncije (jer neznaju oće li sutra izgubiti posao), a drugima koji su do toga doveli. Tako da potresiću....najmanja si briga trenutno, a kamoli izvanredna vijest :)

CK
cuger koji sjedi
16:33 02.02.2013.

ja nisam ništa osjetio..u zg-u

MR
mirha.rudes
16:41 02.02.2013.

TO neka se trese u Splitu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije