Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO ZANIMANJE

U samo 24 sata prikupljeno 200% od traženog iznosa za slikovnice 'Moja dugina obitelj'

Zagreb: Predstavljanje slikovnice "Moja dugina obitelj"
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/5
09.02.2018.
u 09:21

Crowdfunding kampanju udruga odlučila je pokrenuti nakon neočekivano velikog interesa za besplatnim primjerkom slikovnice „Moja dugina obitelj“

Udruga Dugine obitelji započela je jučer crowdfunding kampanju „Moja dugina obitelj – slikovnica o djeci istospolnih roditelja“ i u samo 24 sata prešla je dva početna cilja postavljena kampanjom: osiguravanje sredstava za tisak još 1000 slikovnica, te osiguravanje sredstava za tisak 1000 primjeraka bojanke „Moja dugina obitelj“, stoji u priopćenju.

Cilj slikovnice “Moja dugina obitelj” je jačanje socijalne integracije djece koja imaju istospolne roditelje te promicanje tolerancije i poštovanja različitosti. Slikovnica je namijenjena djeci predškolske dobi te prikazuje sličice iz života dvoje djece s istospolnim roditeljima.

Crowdfunding kampanju udruga odlučila je pokrenuti nakon neočekivano velikog interesa za besplatnim primjerkom slikovnice „Moja dugina obitelj“, koja je predstavljena javnosti tijekom siječnja. I prije samog službenog predstavljanja slikovnice, udruga je zaprimila više stotina upita iz Hrvatske i inozemstva, te kampanjom želi osigurati primjerak svakom zainteresiranom pojedincu, obitelji i organizaciji.

- Vjerujemo da na ovakav način doprinosimo stvaranju društva u kojem se od malih nogu uči poštivati različitosti i prihvaćati sve obitelji - kaže Daniel Martinović, koordinator udruge koja je izdala slikovnicu.

- Prvi cilj nam je bio osigurati 3000 dolara kako bi mogli tiskati 1000 novih primjeraka slikovnice, ovaj put u boljoj, ukoričenoj verziji. U svega par sati prešli smo taj cilj, što je uistinu nevjerojatno, količina podrške nas ne prestaje iznenađivati. Do kraja jučerašnjeg dana prešli smo i cilj od 5000 dolara, koji nam omogućuje tisak 1000 primjeraka bojanke „Moja dugina obitelj“. Bojanka je nešto novo što smo htjeli ponuditi i našoj djeci, i svim ostalim zainteresiranim osobama koje dijele naše vrijednosti - rekao je Martinović.

Novo izdanje slikovnice dostupno je i na engleskom jeziku, budući da je udruga u proteklih mjesec dana zaprimila i brojne upite iz inozemstva. Osim roditelja, interes za slikovnicom pokazale su i knjižnice: „Moja dugina obitelj“ tako će biti dostupna za posudbu u Rijeci, Osijeku, Sisku i Zagrebu gdje udruga planira održati i prezentacije slikovnice, a ovom kampanjom želi omogućiti dovoljno primjeraka da slikovnica dospije i u sve ostale knjižnice koje žele svoje primjerak, navode u priopćenju.

- Idućim ciljem od 10 000 dolara želimo osigurati još 1000 primjeraka slikovnice i 1000 primjeraka bojanke. Uz donaciju kampanji, podržavatelji i podržavateljice mogu odabrati razne poklone, od majica „Moja dugina obitelj“, šalica s motivom iz slikovnice, puzzle za najmlađe i tako dalje - izjavio je autor slikovnice Ivo Šegota.

- Heroji ove slikovnice su Ana i Roko. Vole sve što i njihovi vršnjaci predškolske dobi – sport, igranje s prijateljima i druženje s roditeljima. Roku je omiljeno voće kruška, a Ani jagoda. I naravno da imaju svoje omiljeno godišnje doba. Ipak, po nečemu se malo razlikuju od svojih vršnjaka – Ana ima dvojicu tate, a Roko dvije mame. I znaju da se takve obitelji zovu dugine obitelji. Ova slikovnica je od naročite koristi upravo djeci iz takvih obitelji jer u njoj mogu prepoznati sebe i svoj svakodnevni život. Uz to, ova slikovnica baš svakom roditelju može pomoći razgovarati sa svojim djetetom o duginim obiteljima i različitostima u društvu koje su dio naše realnosti - kazao je Šegota, navodi se u priopćenju.

- Ukoliko pređemo i treći cilj, četvrti cilj će nam biti osigurati sredstva za izdavanje novih slikovnica. Želimo da Roko, Ana, njihovi prijatelji i njihove obitelji dožive još mnoge avanture; ideja ima puno, poput „Moja dugina obitelj na ljetovanju“ ili „Moja dugina obitelj na zimovanju“. Vizija naše udruge je društvo koje poštuje, prihvaća i slavi sve obitelj, te ovaj izdavački pothvat je samo jedna od aktivnosti kojom planiramo to i postići. Jako smo ugodno iznenađeni količinom podrške, i veseli nas vidjeti da su i naši sugrađani i sugrađanke prepoznali naše vrijednosti i podržali nas i kroz ovu kampanju - izjavio je Martinović i dodao: 'Kampanju planiramo provoditi do kraja mjesece i pripremamo još par iznenađenja, te pozivamo sve zainteresirane da nas prate i dalje na našim društvenim mrežama. Svaka donacija koristit će se za razvijanje naše misije i vizije, te pozivamo sve koji još nisu da sudjeluju u kampanji i podrže dugine obitelji u Hrvatskoj'.

Zagreb: Predstavljanje slikovnice "Moja dugina obitelj"
1/11

Komentara 149

PP
plavac plavi
09:46 09.02.2018.

Ja ću uzeti dvije! Već nekoliko godina nisam pretplačen na nikakve novine, pa će mi dobro doći da svako jutro do kraja zime lakše potpalim oganj u peći!!

AF
afer
09:35 09.02.2018.

Oduševljen sam. To će zasigurno popraviti demografsku sliku Hrvatske, čestitamo svim donatorima.

ZA
Zapadnjak
09:41 09.02.2018.

sokiran sam sto su ljevicari odlucili nesto isfinancirati svojim novcem umjesto da kao inace "zahtijevaju" tuđe novce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije