Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
180.000 NOVOOBOLJELIH

U SAD-u u jednom danu 2562 umrlih, rekord kakav se ne pamti od kraja travnja

Koronavirus u New Yorku
Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL
1/2
02.12.2020.
u 08:17

Broj hospitaliziranih dosegnuo je 99.000 u utorak što je rekord od početka pandemije, prema podacima koje objavljuje Covid Tracking Project.

Sjedinjene Države, koje se tjednima bore s eksplozijom pandemije covida-19, u utorak su potvrdile više od 2500 umrlih u 24 sata, što je najveći broj žrtava koronavirusa u jednom danu od kraja travnja, prema podacima Sveučilišne bolnice Johns Hopkins.

U istom vremenskom razmaku SAD je potvrdio više od 180.000 novooboljelih od covida-19, također prema podacima te bolnice.

U utorak je potvrđeno 2562 umrlih, a tako visok broj žrtava u SAD-u se dogodio krajem travnja, u jeku prvog vala epidemije za koji je teško reći da je stvarno jenjao.

Broj hospitaliziranih dosegnuo je 99.000 u utorak što je rekord od početka pandemije, prema podacima koje objavljuje Covid Tracking Project.

Stanje je osobito zabrinjavajuće u nekoliko država srednjeg zapada kao što su Indiana i Južna Dakota.

Nakon Dana zahvalnosti (Thanksgiving) stručnjaci su izrazili zabrinutost da će broj oboljelih dodatno buknuti jer su milijuni Amerikanca putovali diljem zemlje kako bi se našli na obiteljskim okupljanima za taj nacionalni blagdan, odnosno da će "eksplozija slijediti eksploziju" kako je rekao ugledni američki epidemiolog dr. Anthony Fauci.

Broj novozaraženih ostaje približno na jednakoj razini - vrlo visokoj - kao i proteklih tjedana.

Više od 2000 mrtvih u jednom danu događalo se redovito u proljeće, a u protekla dva tjedna to se dogodilo nekoliko puta.

SAD je najteže pogođena država pandemijom u apsolutnim brojkama, s više od 13,7 milijuna zaraženih i 270.645 umrlih.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Foton
Foton
14:17 02.12.2020.

America First,Trump obecao i ispunio

MP
miroslav.petkovic.7564
10:07 02.12.2020.

Strasno tamo je katastrofa .Ljudi su u ocaju desetine miliona gladnih i ostalo bez posla.Zstim nemaju krova nad glavom i desetine miliona bez medicinske pomoci.Ovdje u rusiji stranac bez zdrastvene ima pravo na prvu pomoc.

MO
montello
18:37 02.12.2020.

trump ih je sredio dobro izrugujuci se virusu, kovid kjovid

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije