Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI MINISTAR

U Sabor stigao zahtjev za skidanje imuniteta Kuščeviću, evo za što ga terete

Lovro Kuščević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
29.08.2019.
u 12:45

Kuščević je dao ostavku nakon niza skandala s njegovim nekretninama

U Hrvatski sabor stigao je zahtjev za skidanjem imuniteta bivšem ministru i saborskom zastupniku HDZ-a Lovri Kuščevića.

Predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarko Tušek potvrdio nam je da je u Sabor stigao USKOK-ov zahtjev za skidanje imuniteta bivšem ministru uprave Lovri Kuščeviću kojeg se tereti za zlouporabu ovlasti i položaja u vrijeme dok je bio načelnik općine Nerežiće.

- Zahtjev je još u proceduri, kad mi dođe sazvat ću sjednicu povjerenstva za početak idućeg tjedna, ovisno kad kolege članovi nogu doći - kazao je Tušek. 

S obzirom da je riječ o službenom zahtjevu za skidanje imuniteta, a ne privatnoj tužbi, za očekivati je da će MIP Kuščeviću tom zahtjevu USKOK-a i udovoljiti.

Bivšeg ministra Lovru Kuščevića Uskok, neslužbeno doznajemo, u svom zahtjevu Saboru za skidanjem imuniteta tereti zbog toga što je svom šogoru omogućio kupnju stana iz programa POS-a te za izmjene i dopune Prostornog plana Općine Nerežišće u sklopu kojih je svoju štalu prenamijenio u stambeni objekt. 

Kuščević je, navodi Uskok, kao predsjednik Povjerenstva vezanog za POS svom šogoru omogućio kupnju POS-ova stana po povoljnim uvjetima. Kada je riječ o prenamjeni Prostornog plana Općine Nerežišće, Uskok, kako neslužbeno doznajemo, obrazlaže da je Kuščević kao tadašnji načelnik Općine Nerežišće išao u promjene Prostornog plana s namjerom da svoju štalu za uzgoj kunića i peradi prenamijeni u stambeni objekt bez primjene propisanih procedura prenamjene prostornog plana.

Kuščević je dao ostavku nakon niza skandala s njegovim nekretninama. Uskok je u prošloga tjedna u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provodio izvide vezane za nekretnine u vlasništvu bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića na otoku Braču.

 

 


 

Komentara 49

IV
IvoDivo
14:38 29.08.2019.

Kada će komunjarske lopine, kriminalci zločinci pred lice pravde kao : čačić, linić, obrsnel, mesić, josipović, milanović, vrdoljak, sataraš, tedeski i brojni drugi za koje je kuščević malac

Avatar Narod
Narod
15:52 29.08.2019.

Lovri ne treba imunitet jer mu se lako obraniti! Ocekujem visoke kazne onima koji su pisali klevete, to je jedan od preduvjeta za bolje i postenije drustvo.

Avatar Trica
Trica
13:02 29.08.2019.

Šta bi reko dida ili pradida na sve ovo:))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije